Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Marvellilta kolmiytiminen mikropiiri mobiililaitteisiin

Manu Pitkänen

Marvellilta kolmiytiminen mikropiiri mobiililaitteisiin
Puolijohdevalmistaja Marvell julkaisi tänään tiedotteen, että se on kehittänyt 1,5 GHz:n kellotaajuudella toimivan kolmiytimisen järjestelmämikropiirin (SoC, system on chip) mobiililaiteisiin. ARMADA 628 -niminen mikropiiri kykenee toistamaan samanaikaisesti kahta 1080p:n 3D-videostreamia.

Marvell kehuu mikropiirin kehittyneitä virransäästöominaisuuksia, joiden ansiosta 1080p:n teräväpiirtokuvaa voidaan toistaa kymmenen tunnin ajan. Yhtiö ei tämän tarkemmin maininnut millaisella akulla tähän olisi mahdollista päästä.
Yhtiö puhuu uudesta mikropiiristä tuotteena, joka muuttaa "pelin suunnan". Armada 628 perustuu ARM v7 -arkkitehtuuriin. Kolmesta ytimestä kaksi on tarkoitettu raskaaseen kuormitukseen, kun kolmas kevyempään laskentaan. Jälkimmäinen kolmas ydin toimiikin muita ytimiä alhaisemmalla 624 MHz:n kellotaajuudella. Tämän tekniikan ansiosta mikropiiri voi laskea järjestelmätason operaatioita hitaammalla ja samalla kaikkein vähävirtaisimmalla ytimellä, eikä nopeita ja virtaa kuluttavia ytimiä tarvitse häiritä ja akunkestoa saadaan parannettua.

Kaikkien edellä mainittujen ominaisuuksien lisäksi Marvell on integroinut USB 3.0 -ohjaimen mikropiirille. Armada 628 on suunnattu tablet-laitteisiin ja älypuhelimiin. Tällä hetkellä siitä jaettu testikappaleita asiakkaille. Lopputuotteisiin Armada 628 päässee seuraavan 12 kuukauden aikana.

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja