Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Adobe AIR julkaistiin Androidille

Kaarlo Räihä

Adobe AIR julkaistiin Androidille
Android-matkapuhelimille sisältöä tuottavat tahot ovat saaneet jälleen yhden keinon sovellusten tuottamiseen, kun Adobe julkaisi eilen AIR-ajoalustasta version uudemmille Android-puhelimille.

AIR:in avulla esim. Flash- ja HTML-sisällöstä saa luotua oman ajettavan sovelluksen, jolloin kyseistä sisältöä ei tarvitse suorittaa tietokoneen tai mobiililaitteen selaimessa. AIR:in tärkein valtti on yhteensopivuus, jonka myötä kaikki AIR-ajoalustan omaavat laitteet voivat ainakin teoriassa ajaa samoja sovelluksia ilman ylimääräistä päänvaivaa.
AIR-sovellukset voi Androidin osalta muuttaa .apk-paketeiksi, joten niitä voi jaella esim. Android Marketin tai oman kotisivun kautta. Nyt julkaistu AIR-ajoalusta toimii Android 2.2:lla varustetuissa laitteissa, joissa on vähintään 256 megatavua RAM-muistia ja ARMv7-arkkitehtuurin suoritin.

Työpöytäpuolella suosituin Adobe AIR:illa toteutettu sovellus lienee elokuvien katselun mahdollistava Voddler, joka voidaan siis jatkossa julkaista myös uudemmille Android-laitteille.

Flashin tavoin AIR on tarkoitus esiasentaa tuleviin Android-julkaisuihin, joten AIR:ia tukevien laitteiden määrä kasvanee vauhdilla seuraavan vuoden aikana.

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja