Seuraava iPhone synkronoi omat asetukset pöytäkoneeseen?

Teemu Laitila

Seuraava iPhone synkronoi omat asetukset pöytäkoneeseen?
Seuraavaan iPhone-malliin on jo aiemmin huhuttu tulevan NFC-sirun, joka mahdollistaa esimerkiksi langattoman maksamisen puhelimella sekä puhelimen helpon käytön tunnistautumiseen erilaisissa palveluissa. Nyt Apple-uutisiin keskittynyt Cult of Mac on kuullut lähteeltään Applen uudesta ideasta NFC-sirun käytössä.

Cult of Macin tietojen mukaan suunnitteilla olisi tekniikka, joka tallentaisi suuren osan (Apple) työpöytäkoneen tai kannettavan asetuksista, kirjanmerkeistä, osoitekirjasta ja esimerkiksi salasanoista iPhonen muistiin NFC-sirun välityksellä. Seuraavalla (Apple) koneella käyttäjän tarvitsisi vain asettaa puhelimensa NFC-tekniikka tukevan koneen lähettyville ja kaikki henkilökohtaiset asetukset olisivat käytettävissä, mukaanlukien oma kotihakemisto esimerkiksi MobileMe-palvelun kautta.

Tekniikka herättää tietysti epäilyksiä tietoturvan tasosta, jos kaikki henkilökohtaiset tiedot ovat saatavilla jopa ilman puhelimen poistamista taskusta. Tekniikka siis vaatisi tehokkaan tunnistautumismekanismin ja salauksen.



Silti Apple saattaa hyvinkin onnistua popularisoimaan paljon puhutut pilvipalvelut kuluttajien keskuuteen. Ennakkotietojen mukaan tulevassa Mac OS X Lion -käyttöjärjestelmässä pilvipalvelut on rakennettu tiiviimmin sisään käyttöjärjestelmään. Cult of Macin käyttämän lähteen mukaan on silti edelleen mahdollista, että Applen työstämä tekniikka ei ikinä päädy markkinoille asti.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Moto E22 – hinta laskenut -44%

Motorola Moto E22
49 € Power
59 € DNA
79 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 86 €

Honor X6 – hinta laskenut -34%

Honor X6
79 € DNA
119 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -30%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
125 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 99 €

Samsung Galaxy S23 Ultra – hinta laskenut -28%

Samsung Galaxy S23 Ultra
777 € CDON
1087 € RDE.FI
1217 € Teknikproffset

Alin hinta viikko sitten: 1086 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.