Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Seuraava iPhone synkronoi omat asetukset pöytäkoneeseen?

Teemu Laitila

Seuraava iPhone synkronoi omat asetukset pöytäkoneeseen?
Seuraavaan iPhone-malliin on jo aiemmin huhuttu tulevan NFC-sirun, joka mahdollistaa esimerkiksi langattoman maksamisen puhelimella sekä puhelimen helpon käytön tunnistautumiseen erilaisissa palveluissa. Nyt Apple-uutisiin keskittynyt Cult of Mac on kuullut lähteeltään Applen uudesta ideasta NFC-sirun käytössä.

Cult of Macin tietojen mukaan suunnitteilla olisi tekniikka, joka tallentaisi suuren osan (Apple) työpöytäkoneen tai kannettavan asetuksista, kirjanmerkeistä, osoitekirjasta ja esimerkiksi salasanoista iPhonen muistiin NFC-sirun välityksellä. Seuraavalla (Apple) koneella käyttäjän tarvitsisi vain asettaa puhelimensa NFC-tekniikka tukevan koneen lähettyville ja kaikki henkilökohtaiset asetukset olisivat käytettävissä, mukaanlukien oma kotihakemisto esimerkiksi MobileMe-palvelun kautta.
Tekniikka herättää tietysti epäilyksiä tietoturvan tasosta, jos kaikki henkilökohtaiset tiedot ovat saatavilla jopa ilman puhelimen poistamista taskusta. Tekniikka siis vaatisi tehokkaan tunnistautumismekanismin ja salauksen.

Silti Apple saattaa hyvinkin onnistua popularisoimaan paljon puhutut pilvipalvelut kuluttajien keskuuteen. Ennakkotietojen mukaan tulevassa Mac OS X Lion -käyttöjärjestelmässä pilvipalvelut on rakennettu tiiviimmin sisään käyttöjärjestelmään. Cult of Macin käyttämän lähteen mukaan on silti edelleen mahdollista, että Applen työstämä tekniikka ei ikinä päädy markkinoille asti.

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja