Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Gartner: matkapuhelinmyynti kasvoi 35 prosenttia

Manu Pitkänen

Gartner: matkapuhelinmyynti kasvoi 35 prosenttia
Markkinatutkimusyhtiö Gartnerin mukaan matkapuhelinten myynti kasvoi 35 prosenttia vuoden 2010 kolmannella vuosineljänneksellä verrattuna vuoden takaiseen. Puhelimia myytiin yhteensä 417 miljoonaa kappaletta. Etenkin älypuhelinten myynti kasvoi voimakkaasti. Kasvua vuoden takaiseen verrattuna oli 96 prosenttia. Tällä hetkellä älypuhelinten osuus kaikista myydyistä puhelimista on 19,3 prosenttia.

Kolmen suurimman puhelinvalmistajan markkinaosuudet laskivat selvästi vuoden takaisesta. Nokian osuus puhelinmyynnistä laski 28,2 prosenttiin, kun se vielä viime vuonna oli 36,7 prosenttia. Nokia arvioi itse osuudekseen noin 30 prosenttia, koska arvioi koko maailman puhelinmyynnin selvästi pienemmäksi kuin Gartner. Toisiksi suurimman puhelinvalmistajan Samsungin osuus laski 19,6 prosentista 17,2 prosenttiin ja LG:n osuus laski 6,6 prosenttiin. Myös Motorolan ja Sony Ericssonin osuudet laskivat.
Applen osuus kasvoi 3,2 prosenttiin, nousten samalla neljänneksi suurimmaksi puhelinvalmistajaksi ohi Research in Motionin. Voimakkaimmin kasvoi kuitenkin "muiden valmistajien" osuus, joiden osuus on jo 33 prosenttia. Tämä ryhmä koostuu valtaosaksi aasialaisista halpapuhelinmerkeistä.

Älypuhelinten yleisin käyttöjärjestelmä on edelleen Symbian, jonka osuus tosin laski 44,6 prosentista 36,6 prosenttiin. Samalla Android-käyttöjärjestelmän osuus kasvoi huikeasti 3,5 prosentista 25,5 prosenttiin. Kolmanneksi yleisin käyttöjärjestelmä on iPhone-puhelimissa käytetty iOS, jonka osuus on 16,7 eli 0,4 prosenttiyksikköä pienempi kuin vuotta aiemmin.Kännyköiden hintavertailu

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja