Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Maailman ensimmäinen kattava LTE-verkko avataan Japanissa

1
Teemu Laitila

Maailman ensimmäinen kattava LTE-verkko avataan Japanissa
Japanilainen teleoperaattori NTT DOCOMO aikoo antaa asiakkailleen mieluisan joululahjan, kun sen Xi-nimellä (Crossy) tunnettu maailman ensimmäinen todella kattava LTE-verkko avataan jouluaattona. NTT DOCOMO on Japanin suurin teleoperaattori ja sillä on noin 50 miljoonaa asiakasta.

Verkko avataan alkuvaiheessa pelkästään datakäyttöön, mutta operaattori lupaa myös perinteisten puheluiden onnistuvan vielä ensi vuoden aikana. Verkon nopeus tukiasemasta vastaanottimeen päin on teoriassa enintään 75Mbps, käytännössä nopeudet kuitenkin jäävät huomattavasti pienemmiksi.
NTT DOCOMO on pitänyt verkon kuukausimaksut kohtalaisen kokoisina ja kahden vuoden sopimuksella kallein dataliittymä maksaa vajaat 60 euroa. Nykytrendien mukan liittymä tulee viiden gigatavun kuukausittaisella siirtorajoituksella, jonka jälkeisistä gigatavuista peritään lisähintaa.

Ei ole yllättävää, että LTE-tekniikka saadaan ensimmäisenä laajamittaiseen käyttöön nimenomaan Japanissa. Väestöntiheys on yks maailman suurimpia ja kulttuuri perinteisesti suosii uutta tekniikkaa. CNN Asia -sivuston mukaan LTE-verkon rakentaminen on operaattorille silti 305 miljardin jenin eli noin 2,7 miljardin euron investointi.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (1)

ai Steve vai? (vahvistamaton)

1

Mitä laittais pitsaan neljänneksi täytteeksi? Nyt on: kana, pekoni, punasipuli. En keksi mitään jännää. (ei tonnikalaa, kiitos)

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja