Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Samsung moninkertaistaa AMOLED-näyttöjen tuotannon ensi vuonna

Manu Pitkänen

Samsung moninkertaistaa AMOLED-näyttöjen tuotannon ensi vuonna
Teknologiajätti Samsung kertoi panostavansa AMOLED-näyttöjen tuotantoon ensi vuoden aikana. Yhtiön tavoitteena on tuottaa 10 kertaa enemmän kyseisiä paneeleja ensi vuoden aikana kuin tänä vuonna.

Osana tavoitteen saavuttamista Samsung avaa uuden tuotantolinjan toukokuussa. Sen ansiosta yhtiö kykenee tuottamaan 30 miljoonaa AMOLED-näyttöä vuodessa, kun se tuottaa nykyisin kolme miljoonaa näyttöä. Taustalla on Samsungin Galaxy S -puhelimen suuri suosio. Kyseistä puhelinta on myyty tähän mennessä viisi miljoonaa kappaletta.

Vaikka AMOLED-näytöt ovatkin kalliimpia kuin perinteiset LCD-näytöt, niin niille riittää kysyntää. Samsung on joutunut myymään esimerkiksi HTC:lle ei oota, mikä on pakottanut HTC:n käyttämään omissa puhelimissaan Sonyn Super LCD -näyttöjä. Uuden linjaston avaaminen saattaa alentaa AMOLED-näyttöjen hintoja, jonka jälkeen ne voivat yleistyä halvemmissakin puhelimissa.

Uusimmat puhelimet

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.