Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Amazonin App Storea muistuttava Android-sovelluskauppa avautui kehittäjille

Kaarlo Räihä

Amazonin App Storea muistuttava Android-sovelluskauppa avautui kehittäjille
Googlen Android-laitteille suunnattu Android Market -sovelluskauppa saa pian kovan haastajan, sillä menestyneestä verkkokaupastaan parhaiten tunnettu Amazon on nyt avannut oman Android-sovelluskauppansa kehittäjille.

Googlen ja Amazonin näkemykset sovelluskaupasta eroavat suuresti, sillä Amazon aikoo käyttää Applen App Store -sovelluskaupassa hyväksi havaitsemia keinoja kauppapaikan pyörittämiseen. Amazonin kaupassa kaikki sovellukset pitää siis hyväksyä Amazonin toimesta, jotta ne pääsevät myyntiin asti. Amazon ei hyväksy sovelluskauppaan esim. aikuisviihdettä, laittomuuksiin viittaavia sovelluksia tai huonosti toimivia sovelluksia.
Amazon päättää myös itse myytävien sovelluksien hinnan. Kehittäjät saavat kertoa Amazonille suositushinnan, mutta sovelluksen lopullisen hinnan päättää Amazon. Kehittäjille tulee myyntituloista 70 prosentin siivu ja Amazon pitää loput. Sovelluksista saatetaan Amazonin muiden tuotteiden tavoin myydä vaihtuvin hinnoin, joten uudessa sovelluskaupassa nähdään todennäköisesti erilaisia tarjouskampanjoita mm. jouluna.

Googlen Android Market on rajoitettu toimimaan ainoastaan Googlen hyväksymissä Android-laitteissa, mutta Amazonin sovelluskauppaan pääsevät kaikkien Android-laitteiden omistajat. Amazon on jo neuvotellut sovelluskauppansa sisällyttämisestä tuleviin Android-laitteisiin, joten manuaalisen asentamisen lisäksi kauppapaikka päätynee ainakin Yhdysvalloissa pian uusiin puhelimiin.

Kuluttajille etuina ovat tarkistetun sisällön lisäksi hyvät maksuvaihtoehdot ja Amazonin tarjoama hakukone. Amazonilla sovellusostokset voi myös tehdä tietokoneen avulla, jolloin hankitut sovellukset saa ladattua Android-laitteeseen nappia painamalla.

Suurelle yleisölle uusi sovelluskauppa on tarkoitus avata tulevien kuukausien aikana, ja ainakin alkuun kauppapaikan toiminta on rajoitettu Yhdysvaltoihin.

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja