Sony Ericsson luottaa toistaiseksi Androidiin

Teemu Laitila

Sony Ericsson luottaa toistaiseksi Androidiin
Sony Ericsson aikoo toistaiseksi pysytellä tiukasti Android-valmistajana. Aiemmin myös Microsoftin Windows Mobile -puhelimia valmistanut yhtiö ei kuitenkaan halua sulkea pois yhteistyötä Microsoftin kanssa tulevaisuudessa. Sony Ericssonin markkinointipäällikön Steven Walker kertoo Pocket-lint-sivuston haastattelussa, että syynä on halu kehittää Androidista vahva ekosysteemi, joka hyödyttää myös kuluttajia.

Walkerin mukaan markkinoilla ei yksinkertaisesti ole tilaa liian monille käyttöjärjestelmille, sillä alustan onnistumisen kannalta elintärkeiden sovelluskehittäjien resurssit eivät yksinkertaisesti riitä monien eri järjestelmien tukemiseen eikä suurinta osaa kuluttajista edes kiinnosta ottaa selvää eri mobiilialustojen eroista.

Huolimatta nykyisestä tilanteesta, jossa Androidin kehittäminen alustana on tärkeää, Sony Ericssonillakin tiedetään, että pelkkiin Android-puhelimiin ei voi luottaa tulevaisuudessa. "Emme halua rajoittaa vaihtoehtojamme, mutta emme ole kuitenaan vielä valmiita kertomaan tarkemmin yksittäisistä tuotteista", Walker kertoi Pocket-lintille.



Vaikka Sony Ericssonin puhelimia on pidetty rautansa puolesta laadukkaina, yhtiö on toistuvasti saanut kritiikkiä laitteidensa hitaasta päivitystahdista. Walkerin mukaan viime vuoden aikana yhtiö aliarvioi käyttäjien tarpeen päivittää aina uusimpaan Android-versioon ja tulevaisuudessa SE aikookin panostaa laitteidensa ajantasaisuuteen heti julkaisusta lähtien.

Sony Ericsson julkisti muutama viikko sitten uuden Xperia arc -puhelinmallin, joka julkaistaneen vielä vuoden ensimmäisen neljänneksen aikana. Arc on tulossa markkinoille uudella Android 2.3 -käyttöjärjestelmällä varustettuna.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Moto E22 – hinta laskenut -44%

Motorola Moto E22
49 € Power
59 € DNA
79 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 86 €

Honor X6 – hinta laskenut -34%

Honor X6
79 € DNA
119 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -30%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
125 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 99 €

Samsung Galaxy S23 Ultra – hinta laskenut -28%

Samsung Galaxy S23 Ultra
777 € CDON
1087 € RDE.FI
1217 € Teknikproffset

Alin hinta viikko sitten: 1086 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.