Disneyltä Android-älypuhelin 3D-näytöllä

Manu Pitkänen

Disneyltä Android-älypuhelin 3D-näytöllä
Disney ilmoitti jo muutama viikko sitten, että se aikoo tuoda markkinoille Android-käyttöjärjestelmällä varustetun älypuhelimen Japanin markkinoille. Nyt on varmistunut, että kyseinen puhelin on tulossa myös Euroopan markkinoille.

Mikki Hiirestä, Aku Ankasta ja muista animaatioistaan tuttu elokuvastudio ei ole ehkä ensimmäinen yritys, johon tulee yhdistäneeksi älypuhelimet. Japanissa massasta erottuminen on kuitenkin äärimmäisen tärkeää ja totuttu siihen, että eri yritykset tuovat pieniä eriä erikoispuhelimia markkinoille. Disneyn läsnäolo Japanin älypuhelinmarkkinoille ei ole siis suuri yllätys. Suurempi yllätys sen sijaan on, että Disney hamuaa älypuhelimellaan Euroopankin markkinoille, jossa ei ole totuttu vastaavaan.

Disneyn tulevaa puhelinta ei voi missään nimessä nimittää halpapuhelimeksi tai ominaisuuksiltaan muutoin vaatimattomaksi. Puhelimesta löytyy esimerkiksi 3,8-tuumainen autostereoskooppinen 3D-näyttö, jonka resoluutio on 800x480. Puhelimella voi siis katsella 3D-elokuvia ilman katselulaseja. Siinä on myös 9,6 megapikselin kamera ja puhelimen sisällä sykkii yhden gigahertsin taajuudella toimiva prosessori.



Luonnollisestikaan Disney ei ole itse kehittänyt puhelinta, vaan Disney-älypuhelin perustuu Sharpin 003SH Galapagos -puhelimeen, josta uutisoimme viime vuoden lopulla. Sharpia Suomeen maahantuovan Hedengren Kodintekniikan toimitusjohtajan Mikael Santala vahvisti Disney-puhelinta koskevat tiedot Kauppalehdelle.

Disney avaa Japanissa oman sovelluskaupan puhelinta varten, mistä voi ladata Disney-teemaan kuuluvia sovelluksia, widgettejä ja taustakuvia.



Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Realme C31 – hinta laskenut -48%

Realme C31
107 € CDON
231 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 203 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -45%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
116 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Motorola Lenovo ThinkPhone – hinta laskenut -18%

Motorola Lenovo ThinkPhone
519 € Dustin Home
539 € Proshop
557 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 633 €

Oppo Reno 7 5G – hinta laskenut -16%

Oppo Reno 7 5G
333 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 397 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.