Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

LG suunnittelee eurooppalaista mobiilimaksua ensi vuodeksi

Teemu Laitila

LG suunnittelee eurooppalaista mobiilimaksua ensi vuodeksi
Korealainen elektroniikkajätti LG aikoo avata Euroopassa älypuhelimilla ja tableteilla toimivan maksujärjestelmän jo ensi vuonna. Asiasta kertovan uutistoimisto Reutersin mukaan tällä hetkellä testauksessa olevan järjestelmän toteutuksessa hyödynnetään pilvipalveluita sekä pikku hiljaa laitteissa yleistyviä NFC-siruja.

LG:n edustaja kertoi Reutersille, että järjestelmä on suunnattu pienille ja keskisuurille yrityksille kaikilla kaupan aloilla. Maksaminen tapahtuu pyyhkäisemällä mobiililaitteella maksupäätteen läheisyydessä.
Vaikka mobiilimaksaminen on järjestelmän pääasiallinen käyttökohde, aikoo LG integroida NFC-toiminnallisuutta myös nykyisiin yrityskäyttöön suunnattuihin tuotteisiinsa. Mahdollisia hyödyntämiskohteita ovat interaktiiviset televisiot ja turva-alan tuotteet.

Mobiilimaksamisen päätelaitteille alkaa olla pian kysyntää, sillä useat kännykkävalmistajat ovat kertoneet aikeistaan sisällyttää NFC-siru uusiin malleihinsa. Nokian puhelimissa ominaisuus on löytynyt jo pidemmän aikaa, mutta sen käyttömahdollisuudet ovat tällä hetkellä erittäin rajattuja. Applen tulevan iPhone-mallin odotetaan sisältävän NFC-sirun, mikä saattaisi olla tarvittava sysäys tekniikan arkipäiväistymiselle.

Tekniikan yleistymiseen luottavat ainakin Reutersin haastattelemat analyytikot, jotka uskovat NFC:tä tukevien laitteiden määrän kasvavan 860 miljoonaan vuoteen 2015 mennessä.

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja