LG suunnittelee eurooppalaista mobiilimaksua ensi vuodeksi

Teemu Laitila

LG suunnittelee eurooppalaista mobiilimaksua ensi vuodeksi
Korealainen elektroniikkajätti LG aikoo avata Euroopassa älypuhelimilla ja tableteilla toimivan maksujärjestelmän jo ensi vuonna. Asiasta kertovan uutistoimisto Reutersin mukaan tällä hetkellä testauksessa olevan järjestelmän toteutuksessa hyödynnetään pilvipalveluita sekä pikku hiljaa laitteissa yleistyviä NFC-siruja.

LG:n edustaja kertoi Reutersille, että järjestelmä on suunnattu pienille ja keskisuurille yrityksille kaikilla kaupan aloilla. Maksaminen tapahtuu pyyhkäisemällä mobiililaitteella maksupäätteen läheisyydessä.

Vaikka mobiilimaksaminen on järjestelmän pääasiallinen käyttökohde, aikoo LG integroida NFC-toiminnallisuutta myös nykyisiin yrityskäyttöön suunnattuihin tuotteisiinsa. Mahdollisia hyödyntämiskohteita ovat interaktiiviset televisiot ja turva-alan tuotteet.

Mobiilimaksamisen päätelaitteille alkaa olla pian kysyntää, sillä useat kännykkävalmistajat ovat kertoneet aikeistaan sisällyttää NFC-siru uusiin malleihinsa. Nokian puhelimissa ominaisuus on löytynyt jo pidemmän aikaa, mutta sen käyttömahdollisuudet ovat tällä hetkellä erittäin rajattuja. Applen tulevan iPhone-mallin odotetaan sisältävän NFC-sirun, mikä saattaisi olla tarvittava sysäys tekniikan arkipäiväistymiselle.



Tekniikan yleistymiseen luottavat ainakin Reutersin haastattelemat analyytikot, jotka uskovat NFC:tä tukevien laitteiden määrän kasvavan 860 miljoonaan vuoteen 2015 mennessä.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Moto E22 – hinta laskenut -43%

Motorola Moto E22
49 € Power
59 € DNA
79 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 85 €

Honor Magic Vs – hinta laskenut -38%

Honor Magic Vs
990 € Power
1599 € DNA

Alin hinta viikko sitten: 1599 €

Honor X6 – hinta laskenut -34%

Honor X6
79 € DNA
119 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -30%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
125 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 99 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.