Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Texas Instruments esitteli OMAP 5 -alustaansa

Panu Roivas

Texas Instruments esitteli OMAP 5 -alustaansa
Texas Instruments on yksi suurimmista mobiilipuolen suoritinvalmistajista, ja sen OMAP-piirejä on käytössä useissa tämän hetken älypuhelimissa. Eilen TI julkisti sen tulevan OMAP5 SoC-alustan (System-on-Chip).

OMAP 5 tukee jopa neljää kameraa ja myös stereoskooppinen 3D on tuettuna. Neljä kameraa kuulostaa ehkä turhalta, mutta se mahdollistaisi esimerkiksi stereokuvat tai kuvan ottamisen kahdella eri polttovälillä. OMAP 5 tukee myös 1080p-videokuvausta. Muita uusia ominaisuuksia ovat mm. USB 3.0, Sata 2.0, SDXC Flash-muisti, 4G ja HDMI 1.4a.
Uusi OMAP 5 -alusta tuo mukanaan kaksiytimisen Cortex A15-suorittimen, jonka kellotaajuus on maksimissaan 2 GHz, ja sen pitäisi olla käytännössä kolme kertaa nopeampi kuin nykyinen 1 GHz taajuudella toimiva Cortex A9:n pohjautuva OMAP 4330.

OMAP 5:n valmistus alkaa vasta tämän vuoden toisella puoliskolla, ja puhelimissa ja tablet-koneissa se nähdään vasta vuoden 2012 jälkimmäisellä puoliskolla. Myös Nvidian odotetaan testaavan uusia Tegra 3 -piirejä Q4 2011, ja niissä pitäisi vuorostaan olla jopa neljä Cortex-A9 -ydintä.

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja