Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Texas Instruments esitteli OMAP 5 -alustaansa

Panu Roivas

Texas Instruments esitteli OMAP 5 -alustaansa
Texas Instruments on yksi suurimmista mobiilipuolen suoritinvalmistajista, ja sen OMAP-piirejä on käytössä useissa tämän hetken älypuhelimissa. Eilen TI julkisti sen tulevan OMAP5 SoC-alustan (System-on-Chip).

OMAP 5 tukee jopa neljää kameraa ja myös stereoskooppinen 3D on tuettuna. Neljä kameraa kuulostaa ehkä turhalta, mutta se mahdollistaisi esimerkiksi stereokuvat tai kuvan ottamisen kahdella eri polttovälillä. OMAP 5 tukee myös 1080p-videokuvausta. Muita uusia ominaisuuksia ovat mm. USB 3.0, Sata 2.0, SDXC Flash-muisti, 4G ja HDMI 1.4a.

Uusi OMAP 5 -alusta tuo mukanaan kaksiytimisen Cortex A15-suorittimen, jonka kellotaajuus on maksimissaan 2 GHz, ja sen pitäisi olla käytännössä kolme kertaa nopeampi kuin nykyinen 1 GHz taajuudella toimiva Cortex A9:n pohjautuva OMAP 4330.


OMAP 5:n valmistus alkaa vasta tämän vuoden toisella puoliskolla, ja puhelimissa ja tablet-koneissa se nähdään vasta vuoden 2012 jälkimmäisellä puoliskolla. Myös Nvidian odotetaan testaavan uusia Tegra 3 -piirejä Q4 2011, ja niissä pitäisi vuorostaan olla jopa neljä Cortex-A9 -ydintä.Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja