Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Uuden iPhonen komponentit tukevat sekä CDMA- että GSM-verkkoja

1
Kaarlo Räihä

Uuden iPhonen komponentit tukevat sekä CDMA- että GSM-verkkoja
Viime viikolla Yhdysvalloissa Verizon-operaattori toi myyntiin CDMA-verkkoonsa soveltuvan iPhone 4 -puhelimen, jota myytiin heti kättelyssä ennätysmäärät. Tekniikasta kiinnostuneet tahot olivat kuitenkin myyntilukuja enemmän kiinnostuneet puhelimen komponenteista, ja onneksi iFixit-sivusto tarjosi jälleen kattavan kuvasarjan puhelimen syömistä osista.

iFixitin julkaisemista purkukuvista eniten huomiota on kerännyt Qualcommin MDM6600-piiri, joka mahdollistaisi sekä CDMA- että GSM-verkkojen tukemisen samassa puhelimessa. Apple ei kuitenkaan sisällyttänyt GSM-tukea Verizonin kautta myytäviin malleihin, ja spekulaatioiden mukaan tämä liittyy antennisuunnitteluun, joka olisi kaivannut suurempia muutoksia, jotta molemmat verkkotekniikat olisi saatu toimimaan ilman ongelmia.
Kesällä esiteltävään seuraavaan iPhone-malliin Apple voisi kuitenkin sisällyttää sekä CDMA- että GSM-tuet, jolloin yhä useammat matkapuhelinoperaattorit voisivat ottaa puhelimen valikoimiinsa. Lisäksi kahden verkkotekniikan tukeminen saattaisi kiinnostaa paljon matkustavia ihmisiä, jotka voisivat valita parhaiten toimivan verkkotekniikan aina kohdemaan mukaan.

Älypuhelinmarkkinoilla ei ole tällä hetkellä tungosta molempia verkkotekniikoita tukevien laitteiden osalta. Kyseistä ominaisuutta tukee tällä hetkellä Motorolan Droid Pro, ja huhujen mukaan Samsung sekä HTC ovat julkaisemassa jossain vaiheessa ominaisuutta tukevia puhelimia.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (1)

user_org (vahvistamaton)

1

>Lisäksi kahden verkkotekniikan tukeminen saattaisi kiinnostaa
>paljon matkustavia ihmisiä, jotka voisivat valita parhaiten
>toimivan verkkotekniikan aina kohdemaan mukaan.

Eli jonkin CDMA operaattorin iPhone asiakas voisi käyttää puhelinta ulkomailla GSM verkossa. jos sopiva SIM.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja