Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

MWC: Gemalto toi Facebook-ominaisuuksia SIM-kortille

Kaarlo Räihä

MWC: Gemalto toi Facebook-ominaisuuksia SIM-kortille
Mobile World Congress -tapahtumassa esiteltiin matkapuhelinten lisäksi myös muita uusia teknisiä ratkaisuja, joista yksi oli Gemalto-yrityksen SIM-kortti, johon oli integroitu Facebook-ominaisuuksia.

Tällaisen SIM-kortin avulla tiettyjä Facebookin toimintoja voi käyttää missä tahansa matkapuhelimessa, joten myös halvemmilla matkapuhelimilla voi hyödyntää Facebookin tarjontaa. SIM-kortilla olevan sovelluksen ansiosta matkapuhelimilla voi tarkistaa esim. Facebook-viestejä ja ystävien kirjoittamia status-päivityksiä.
Teknisesti SIM-kortin ja Facebookin välinen kommunikointi on toteutettu tekstiviesteillä, joten puhelimesta ei tarvitse löytyä datapakettia Facebook-ominaisuukia varten. SIM-kortti myös käsittelee nämä viestit itse, joten kuluttajille ei tule ylimääräistä työtä näistä tekstiviesteistä.

Kyseiset SIM-kortit ovat todennäköisesti suunnattu kehittyville markkina-alueille, joissa datapakettien kalliit hinnat ja huonot yhteysnopeudet rajoittavat Facebookin käyttöä puhelimilla. Tarkempia markkina-alueita tai mahdollisia lanseerausaikatauluja ei kuitenkaan vielä paljastettu.

Gemalto ja Facebook kehittivät SIM-kortin yhteistyössä, joten molemmista yrityksistä löytyy ainakin uskoa idean toimivuuteen.

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja