Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Operaattorit sitoutuivat vauhdittamaan NFC:n tuloa

Teemu Laitila

Operaattorit sitoutuivat vauhdittamaan NFC:n tuloa
Suurinta osaa maailman matkapuhelinoperaattoreista ja monia laitevalmistajia edustava GSM Association on ilmoittanut jäsentensä ryhtyvän kehittämään yhteisiä standardeja NFC-tekniikkaa tukeville laitteille. Yhteistyön tarkoituksena on nopeuttaa NFC-tekniikan ja erityisesti mobiilimaksamisen yleistymistä luomalla yhteensopivuuden varmistavat sertifioinnit ja standardoidut testausmenetelmät koko alalle.

Yhteistyössä ovat mukana monia suuria operaattoreita kuten América Móvil, China Unicom, Deutsche Telekom, Orange, Telecom Italia, Telefónica sekä Vodafone. Tarkoituksena on saada NFC-tekniikalla toteutetut palvelut käyttöön valikoiduilla markkina-alueilla jo ensi vuoden aikana. GSMA:n jäsenyritys LG on jo aiemmin ilmoittanut suunnitelmistaan eurooppalaisen mobiilimaksujärjestelmän luomiseksi ensi vuoden mittaan.
Vaikka NFC tunnetaan parhaiten sen tarjoamista mahdollisuuksista mobiilimaksamiseen, tekniikkaa tullaan tulevaisuudessa hyödyntämään myös monissa muissa käyttökohteissa.

NFC-tekniikkaa tullaan näkemään esimerkiksi mobiilimatkalipuissa, alennuskupongeissa, tiedonsiirrossa, autojen, kotien sekä hotellihuoneiden avaimissa ja monissa muissa paikoissa
Franco Bernabè, GSMA puheenjohtajaHenkilön turvallinen tunnistaminen tulee tapahtumaan pääasiassa operaattoreiden myöntämien SIM-korttien avulla. NFC-tuki voidaan tuoda myös nykyisiin laitteisiin esimerkiksi MicroSD-korttipaikkaan asennettavien adaptereiden tai pankkien myöntämien erityisten tarrojen avulla.

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja