Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Windows Phone Marketplacelle luvassa uudistuksia

Kaarlo Räihä

Windows Phone Marketplacelle luvassa uudistuksia
Windows Phone 7 -puhelimien sovelluskauppana toimiva Windows Phone Marketplace saa pian lisää sovelluskehittäjiä houkuttelevia ominaisuuksia, joista Microsoft kertoi eilen tarkempia tietoja.

Ensimmäinen suuri uudistus on Global Publisher Program -ohjelma, jonka myötä missä tahansa maassa asuvat kehittäjät voivat saada sovelluksensa myyntiin Windows Phone Marketplacelle. Uudistuksessa sovelluskaupan ja kehittäjän väliin lisätään julkaisijoita, jotka voivat laittaa sovelluksia kauppapaikalle jakoon, vaikka sovelluskauppaa ei olisi vielä avattu kehittäjän kotimaassa. Julkaisijat päättävät itse laittavatko he kehittäjältä tulleen sovelluksen jakoon, ja kuinka paljon siitä mahdollisesti veloitetaan kauppapaikalla.

Yksi mukana oleva julkaisija on Yalla Apps, joka ottaa vastaan sovelluksia Lähi-idän ja Afrikan suunnalla asuvilta kehittäjiltä.Muut muutokset liittyvät kauppapaikan sääntöihin, joita on löysätty monilta osin. Jatkossa kehittäjät voivat julkaista oman tilinsä kautta jopa sata ilmaista sovellusta, kun aiemmin raja kulki viidessä sovelluksessa. Myös avoimen lähdekoodin tukeminen paranee hieman, sillä jatkossa kauppapaikalle voi laittaa jakoon Eclipse Public License - ja Mozilla Public License -lisenssien alaisia sovelluksia. GPL- tai LGPL-lisenssien osalta jakelukielto pysyy kuitenkin edelleen voimassa.

Windows Phone Marketplacelta löytyy tällä hetkellä hieman yli 9 000 sovellusta, ja uusia sovelluksia tulee päivittäin noin 100 kappaletta. Rekisteröityneitä sovelluskehittäjiä Windows Phone 7 -alusta on houkutellut yli 32 000 kappaletta.

Microsoftin mukaan erityisesti Trial- eli kokeiluversioita tarjoavat sovellukset ovat menestyneet hyvin kauppapaikalla, sillä lähes joka kymmenes sovellusta kokeillut on hankkinut itselleen maksullisen version. Toinen ilonaihe Microsoftille on mainoksilla varustettujen sovellusten suosion kasvaminen.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.