Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

AT&T haluaa ostaa T-Mobilen 39 miljardilla dollarilla - itku ja parku alkoi välittömästi

Kaarlo Räihä

AT&T haluaa ostaa T-Mobilen 39 miljardilla dollarilla - itku ja parku alkoi välittömästi
Yhdysvalloissa maanantai toi yllättäviä tietoja monille, kun maan suurimman matkapuhelinoperaattorin tittelistä Verizonin kanssa kisaava AT&T kertoi suunnitelmista ostaa T-Mobilen Yhdysvaltojen osaston 39 miljardin dollarin summalla.

Kauppasummasta 25 miljardia on tarkoitus maksaa suoraan rahana ja loput osakkeina, jonka myötä Saksassa päätoimipistettään pitävä Deutsche Telekom saisi haltuunsa noin 8 prosentin siivun AT&T:n toiminnasta.

Jos kauppa toteutuisi, olisi Verizonin ja AT&T:n hallussa lähes 80 prosentin osuus Yhdysvaltojen matkapuhelinmarkkinoista. Kaupan toteutumisen voivat estää vielä viranomaiset, ja todennäköisesti valituksia kaupasta tulee ennätysmäärä, sillä pelkästään muutamassa tunnissa useat tahot ovat avautuneet asiasta.

Ensimmäisenä huolensa esittivät useat kuluttajat, jotka pelkäävät kaupan pysäyttävän hintakilpailun lähes kokonaan. Myös tutkimusyhtiö Forrester Researchin analyytikko Charles Golvin uskoo hintakilpailun hidastuvan, jos AT&T saa T-Mobilen itselleen.AT&T:n mukaan hintakilpailu kuitenkin jatkuu, koska tärkeimmille alueille jää edelleen useita pienempiä paikallisia operaattoreita. Pienten toimijoiden mahdollisuuksiin ei kuitenkaan juuri uskota, ja Sprint-operaattorin julkaiseman lausunnon perusteella kauppa pitäisi estää, koska se muuttaisi markkinoita dramaattisesti ja loisi alalle liian suuren toimijan.

Yhteistyö ei myöskään paranna T-Mobilen asiakkaiden laitetarjontaa, vaan operaattori ilmoitti ettei esim. iPhone tule sen valikoimiin, vaikka AT&T myykin iPhoneja.

Yhteistyön positiiviset puolet kuluttajille ovat Golvinin mukaan lähinnä nopeammat ja kattavammat mobiililaajakaistayhteydet.

Kuluttajien lisäksi kauppa vaikuttaa myös puhelinvalmistajien tulevaisuuteen, koska Yhdysvalloissa suurin osa älypuhelimista myydään operaattorikytkyinä.

Uusimmat puhelimet

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.