Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Mobiiliprosessoreiden markkinat kasvoivat huimasti viime vuonna

Teemu Laitila

Mobiiliprosessoreiden markkinat kasvoivat huimasti viime vuonna
Viime vuosi oli hyvää aikaa älypuhelimissa käytettävien mobiiliprosessoreiden valmistajille. Strategy Analytics -yhtiön tilastojen mukaan prosessorimarkkinat kasvoivat 77 prosenttia toissa vuoden lukuihin verrattuna. Vaikka kaikki siruvalmistajat saivat osansa huikeista kasvuluvuista, parhaiten menestyi Snapdragon-prosessoreita valmistava Qualcomm.

Suuri osa viime vuonna julkistetuista high-end-älypuhelimista perustui Qualcommin Snapdragon-siruun, mikä näkyy yhtiön markkinaosuudessa. Qualcommin osuus koko alan liikevaihdosta nousi viime vuoden aikana 41 prosenttiin. Huomattavasti markkinajohtajan jälkeen jäi Texas Instruments, jonka osuus kokonaisliikevaihdosta oli 27 prosenttia. Kolmanneksi suurin valmistaja oli Samsung 19 prosentin osuudellaan.
Strategy Analyticsin mukaan syy Qualcommin menestykseen löytyy sen muutaman vuoden mittaisesta teknisestä etumatkasta muihin valmistajiin nähden. Qualcommin nähdään olevan erittäin hyvin valmistautunut tuleviin teknologiasiirtymiin, kuten HSPA+ ja LTE-tekniikoihin. Suuri etu on myös Qualcommin järjestelmäpiirien pitkälle viety integrointi, joka helpottaa puhelinvalmistajien uusien mallien lanseerausta.

Uutena yrittäjänä alalle saapui esimerkiksi Nvidia Tegra 2 -järjestelmäpiirillään, joka on vallannut alaa erityisesti tablet-laitteissa ja pelikäyttöön suunnatuissa high-end-älypuhelimissa.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja