Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

iOS 5 julkaistaan syksyllä

Manu Pitkänen

iOS 5 julkaistaan syksyllä
TechCrunchin kahdelta eri lähteeltä saamien tietojen mukaan Apple aikoo julkaista iOS-käyttöjärjestelmän viidennen version tänä syksynä. Käyttöjärjestelmää käytetään muiden muassa iPad-tableteissa ja iPhone-älypuhelimissa.

Mikäli tieto pitää paikkansa, niin silloin Apple rikkoo käyttöjärjestelmän julkistamiseen liittyvän perinteen. Yhtiö on tähän asti esitellyt uutta versiota aina keväisin. Tietoja iOS 5:stä odotettiin iPad 2:n julkaisun yhteydessä helmikuun lopulla, mutta useiden pettymykseksi mitään uutta ei tihkunut.
TechCrunchin mukaan uutta iOS-versiota saatetaan esitellä WWDC 2011 -tapahtumassa, mutta varsinainen julkaisu tapahtuu myöhemmin. Apple on tähän mennessä julkaissut uuden käyttöjärjestelmän uuden iPhone-puhelimen julkaisun yhteydessä, mutta tämäkin kaava rikkoutunee. On todennäköistä, että iPhone 5 tullaan julkaisemaan WWDC:ssä vanhalla käyttöjärjestelmäversiolla (4.x).

iOS 5 on versiointinumeroinnin mukaisesti iso päivitys ja se tuo mukanaan läjän pilvilaskentaan perustuvia ominaisuuksia. Yksi uusi ominaisuus on "Music locker" -palvelu, jonka ansiosta lataamaansa digitaalisen sisällön voi siirtää säilytettäväksi Applen palvelimille. Toinen pilviominaisuus liittyy paikantamiseen, minkä avulla iOS 5 -laitteen omistaja voi helposti etsiä käsiinsä lähialueella tallustavan ystävänsä tai sukulaisensa.

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja