Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Muokkaa Xperia-puhelinten käyttöjärjestelmää - kohta luvallisesti!

Teemu Laitila

Muokkaa Xperia-puhelinten käyttöjärjestelmää - kohta luvallisesti!
Sony Ericsson on tehnyt monien Android-käyttäjien toivoman myönnytyksen ja aikoo antaa tulevaisuudessa mahdollisuuden avata Xperia-puhelinten käynnistyslataajan. Lukitsemattomia käynnistyslataajia tullaan näkemään ainakin Xperia Arc -, Neo-, Pro- ja Play-malleissa. Käytännössä tuleviin puhelimiin on halutessaan huomattavasti helpompi asentaa haluamansa epävirallinen Android-versio, joista monet tarjovat uusia ominaisuuksia ja parempaa suorituskykyä huomattavasti valmistajien virallisia päivityksiä aiemmin.

Sony Ericssonin avoin linja on täydellinen suunnanmuutos yhtiölle, jonka hidas tai olematon päivitystahti on jättänyt monet vanhempien laitteien käyttäjät oman onnensa nojaan ja ilman uusimpien versioiden ominaisuuksia.

Käynnistyslataajan avaaminen tapahtuu yhdistämällä puhelin Androidin kehitystyökalujen Fastboot-työkaluun. Avaaminen ei ole kuitekaan mahdollista kaikilla tulevilla Xperia-malleilla vaan esimerkiksi tietyn operaattorin verkkoon SIM-lukituksella sidotut puhelimet säilyvät lukittuina jatkossakin. Avaaminen ei yhtiön mukaan toimi myöskään vanhemmissa malleissa teknisistä sekä lakiteknisistä rajoituksista johtuen.


Epävirallisten käyttöjärjestelmäversioiden käyttäminen saattaa silti kyseisen puhelimen takuuehdoista riippuen aiheuttaa takuun menetyksen. Lisäksi huoltoon toimitettujen muuteltujen laitteiden korjauksesta peritään ylimääräinen käsittelymaksu.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja