Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

"WiMAX 2.0" valmistui

Manu Pitkänen

WiMAX 2.0 valmistui
WiMAX Forumin kehittämä IEEE 802.16m -verkkoteknologia on käynyt onnistuneesti standardisoimisprosessin läpi ja se on nyt virallisesti hyväksytty IEEE-standardiluetteloon. Niin sanottu WiMAX 2.0 -verkko tulee olennaisilta osin perustumaan juuri tähän teknologiaan, joten hyväksymispäätös on merkittävä askel WiMAXin kehityksen kannalta.

Keskeistä IEEE 802.16m -tekniikassa on sen laaja yhteensopivuus edeltäviin 802.16-standardeihin. Käytännössä verkko-operaattorit voivat päivittää nykyiset WiMAX-verkot uuteen sukupolveen pelkällä kanavakortti- tai ohjelmistopäivityksellä. Nykyiset WiMAX-yhteensopivat laitteet ovat vuorostaan täysin WiMAX 2.0 -yhteenopivia.
Yhteensopivuuden ohella IEEE 802.16m nelinkertaistaa nykyisen WiMAX-verkon latausnopeuden. Standardi mahdollistaa samanaikaisen 180 Mbit/s:n latausnopeuden ja 60 Mbit/s siirtonopeuden.

Samsung ja venäläinen operaattori Yota aloittivat jo viime syksynä teknologian testikäytön. Tekniikan kaupallinen hyödyntäminen alkanee tänä tai ensi vuonna. Vain tulevaisuus näyttää miten WiMAX pärjää kilpailevaa LTE:tä vastaan.

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja