Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

"WiMAX 2.0" valmistui

Manu Pitkänen

WiMAX 2.0 valmistui
WiMAX Forumin kehittämä IEEE 802.16m -verkkoteknologia on käynyt onnistuneesti standardisoimisprosessin läpi ja se on nyt virallisesti hyväksytty IEEE-standardiluetteloon. Niin sanottu WiMAX 2.0 -verkko tulee olennaisilta osin perustumaan juuri tähän teknologiaan, joten hyväksymispäätös on merkittävä askel WiMAXin kehityksen kannalta.

Keskeistä IEEE 802.16m -tekniikassa on sen laaja yhteensopivuus edeltäviin 802.16-standardeihin. Käytännössä verkko-operaattorit voivat päivittää nykyiset WiMAX-verkot uuteen sukupolveen pelkällä kanavakortti- tai ohjelmistopäivityksellä. Nykyiset WiMAX-yhteensopivat laitteet ovat vuorostaan täysin WiMAX 2.0 -yhteenopivia.

Yhteensopivuuden ohella IEEE 802.16m nelinkertaistaa nykyisen WiMAX-verkon latausnopeuden. Standardi mahdollistaa samanaikaisen 180 Mbit/s:n latausnopeuden ja 60 Mbit/s siirtonopeuden.

Samsung ja venäläinen operaattori Yota aloittivat jo viime syksynä teknologian testikäytön. Tekniikan kaupallinen hyödyntäminen alkanee tänä tai ensi vuonna. Vain tulevaisuus näyttää miten WiMAX pärjää kilpailevaa LTE:tä vastaan.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja