Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Haittasovellukset voivat onkia tiedot Androidin Skypestä

Kaarlo Räihä

Haittasovellukset voivat onkia tiedot Androidin Skypestä
Android-puhelimille suunnattu Skype-sovellus on joutunut melkoisen myrskyn keskelle, sillä Android Police -sivusto löysi sovelluksesta vakavan tietoturvaongelman, jonka avulla sovelluksen tallentamiin tietoihin voi päästä käsiksi todella helposti.

Android Policen selvityksen perusteella Skypen Android-versio ei suojaa tallentamiaan tietoja salauksen avulla. Lisäksi sovelluksen tallentamiin tietoihin pääsevät käsiksi kaikki Android-laitteessa ajossa olevat sovellukset, koska Skypen tallentamien tiedostojen käyttöoikeudet on säädetty liian löysiksi.
Tietoturvaongelmien takia haittasovellukset tai puhelimen käsiinsä saavat henkilöt voivat kaivaa helposti esiin mm. Skype-tunnuksen, asuinpaikan, syntymäajan, keskusteluhistoriat ja tuttavien yhteystiedot.

Ongelmista on ilmoitettu Skypelle, joka tutkii parhaillaan asiaa.

Android Police julkaisi myös yksinkertaisen sovelluksen, jonka avulla näytetään kuinka helposti haittasovellus voi kerätä talteen Skypen tallentamat tiedot.

Alla sovellusta esittelevä video

Kännyköiden hintavertailu

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja