Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Pelikehittäjien keskusjärjestö kritisoi Amazonin sovelluskaupan hinnoittelua

Teemu Laitila

Pelikehittäjien keskusjärjestö kritisoi Amazonin sovelluskaupan hinnoittelua
Kansainvälinen pelikehittäjiä edustava järjestö on lähestynyt jäseniään viestillä, jossa se kritisoi ankarasti Amazonin Android-sovelluksia myyvän kaupan sovelluskehittäjille tarjoamia sopimusehtoja. Järjestön mukaan Amazonin sopimusehdot saattavat pitkällä tähtäimellä olla erittäin epäedulliset kehittäjien kannalta ja niiden tarkoituksena on hyväksikäyttää kaupan sisältöä kehittäjän kannalta epäreilulla tavalla johtavan markkina-aseman saavuttamiseksi.

Kehittäjät kritisoivat erityisesti Amazonin pidättämää oikeutta alentaa pelin hintaa halutessaan ja maksaa kehittäjälle vain 20 prosentin osuus tuotteen alkuperäisestä myyntihinnasta. Amazonin sopimusehtojen mukaan yhtiön sovelluskaupan tuotteet on hinnoiteltava vähintään samalle tasolle, kuin millä tuote on joskus hinnoiteltu missään muussa vastaavassa palvelussa. Sääntö koskee myös väliaikaisia tarjouksia, eli myös Amazonin kaupassa pyydettävää hintaa on laskettava pysyvästi, jos tuotetta myydään väliaikaisesti halvemmalla muissa sovelluskaupoissa.
Keskusjärjestön mukaan Amazon voi ehtojen nojalla esimerkiksi laskea jo suositun ja hyvin myyvän pelin hintaa omaa markkinaosuuttaan kasvattaakseen, vaikka pelin kehittäjän kannalta hinnan alennuksessa ei ole järkeä.

Kehittäjien huolena on myös se, että Amazonin vaatimat tiukat ehdot voivat rohkaista muitakin sovelluskaupan perustamisesta kiinnostuneita tahoja kehittämään samantyylisiä sopimusehtoja heikentäen kehittäjien asemaa pidemmällä aikavälillä.

Järjestön mukaan Amazon on suostunut tekemään mahdollisia korjauksia sopimusehtoihinsa, mutta huolena on silti mielen muuttuminen, jos Amazon saa määräävän markkina-aseman. Tarpeeksi suuren yleisömäärän saavuttaakseen kehittäjille ei jäisi muuta vaihtoehtoa, kuin hyväksyä Amazonin epäedulliset sopimusehdot.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja