Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Apple suunnittelee polypii-näyttöä iPhone 6:n

Teemu Laitila

Apple suunnittelee polypii-näyttöä iPhone 6:n
Apple ei aio muiden valmistajien tavoin siirtyä AMOLED-näyttöihin puhelimissaan edes tulevaisuudessa, vaan yhtiön (oletettavasti) ensi vuonna saapuvan iPhone 6 -mallin odotetaan käyttävän japanilaisen Sharpin valmistamaa p-Si-materiaalista valmistettua LCD-näyttöä. Polypiiksi kutsuttu materiaali mahdollistaa LCD-näyttöjen rakentamisen ohuemmiksi ja kevyemmiksi.

Asiasta uutisoivan japanilaisen Nikkan-lehden mukaan (Google Translate) Sharp on jo aloittanut tuotantoprosessin valmistelut tehtaallaan, mutta varsinainen massatuotanto saataneen käyntiin vasta ensi vuoden keväällä. Ohuuden ja keveyden lisäksi matalassa lämpötilassa tuotetut polypii-tekniikkaan perustuvat näytöt kuluttavat vähemmän virtaa nykyisiin LCD-näyttöihin verrattuna.
Polypii-näytöissä osa komponenteista voidaan rakentaa näytön lasimateriaalin sisään, mikä pienentää tilantarvetta. Polypii-näyttöjen kuvanlaadun kerrotaan lisäksi olevan erinomainen ja rakenteen kestävä johtuen vähemmästä kiinnityspinnien tarpeesta.

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja