Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

iPhonen paikkatietojen säilytys käsitellään oikeudessa

Kaarlo Räihä

iPhonen paikkatietojen säilytys käsitellään oikeudessa
Yhdysvalloissa Applen toimintaan suivaantuneet kuluttajat ovat olleet jälleen liikkeellä nopealla aikataululla, sillä viime viikolla esiin tulleesta iPhone 4:n tekemästä paikkatietojen säilytyksestä on jätetty oikeuteen jo ensimmäinen haastenivaska.

Haasteessa Applea syytetään yksityisyyden rikkomisesta, ja oikeustaistelun käynnistäneet henkilöt haluavat tapauksesta joukkokanteen, jolloin kaikki seurantaa harrastavien iOS 4 -laitteiden omistajat voisivat liittyä mukaan oikeudenkäyntiin.
Haasteen taustalla olevat Vikram Ajjampur ja William Devito haluavat Applelta taloudellisten korvauksien lisäksi muutoksia, jotta iLaitteet eivät jatkossa kirjaa talteen paikannustietoja ilman erillistä lupaa. Myös Applen tuotteiden käyttöehtoja pitäisi kaksikon mukaan muokata selkeämmiksi, sillä kuluttajien on nykyisellään vaikea hahmottaa mitä kaikkea tietoa laitteet keräävät ja lähettävät eteenpäin.

Applelle tilanne on ikävä, sillä kuluttajien lisäksi myös viranomaiset tutkivat parhaillaan yrityksen toimia seurannan osalta. Apple ei ole toistaiseksi julkaissut virallista tiedotetta asiasta.

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja