Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Samsung avasi uuden AMOLED-tuotantolinjan

1
Manu Pitkänen

Samsung avasi uuden AMOLED-tuotantolinjan
Teknologiayhtiö Samsung on avannut uuden AMOLED-näyttöjä valmistavan tuotantolinjan, jonka tarkoituksena on vastata markkinoita alati vaivanneeseen komponenttipulaan. Uusi linjasto onnistuttiin avaamaan kaksi kuukautta suunniteltua aikaisemmin.

AMOLED-näytöille on selvästi suurempi kysyntä kuin mihin Samsungin tehtaat ovat varautuneet. Tilausten määrä on ollut jopa niin suuri, että Samsung on joutunut priorisoimaan omien laitteiden paneelitoimituksia kilpailijoiden tilausten kustannuksella. Samsung on kuitenkin luvannut kymmenkertaistaa AMOLED-näyttöjen valmistusmäärän tämän vuoden aikana. Tarpeen uskotaan 35-kertaistuvan vuoteen 2015 mennessä.
Lunastaakseen lupauksensa, Samsung on avannut uuden 5.5-sukupolven tuotantolinjan, jossa voidaan käsitellä kolme kertaa suurempia lasisubstraatteja kuin muissa tehtaissa. Tehtaan toimiessa täydellä höyryllä, Samsung kykenee toimittamaan 30 miljoonaa paneelia vuodessa.

Samsung valmistaa käytännössä kaikki AMOLED-näytöt tällä hetkellä. Yhtiö saa kuitenkin seuraavina vuosina kilpailijoita, kun esimerkiksi LG saa oman tehtaan valmiiksi. Samsungin lehdistötiedotteesta ei käy ilmi kuinka suuria näyttöjä tehtaassa aiotaan valmistaa, mutta viime marraskuisten tietojen perusteella Samsung harkitsee ainakin 7-tuumaisten paneelien valmistusta (tabletit).

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (1)

Android/Bada (vahvistamaton)

1

Toivottavasti on tulossa myös 540 x 960pix resoluutiolla varustettuja Super Amoled ja Super Amoled Plus -näyttöjä!!!. ;)

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja