Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Dell kuoppasi Streakin - oliko viisi tuumaa liikaa?

1
Teemu Laitila

Dell kuoppasi Streakin - oliko viisi tuumaa liikaa?
Dell on ilmoittanut lopettavansa tabletin ja puhelimen hybridin Dell Streakin valmistamisen. Laite julkaistiin runsas vuosi sitten ja sen myyntiluvut eivät ikinä yltäneet Dellin tavoitteisiin. Syitä heikkoon menekkiin voidaan etsiä esimerkiksi jo julkaisun hetkellä vanhasta Android 1.6 käyttöjärjestelmästä tai pieleen menneestä hinnoittelusta, mutta ehkä vieläkin enemmän laitteen erikoisesta kokoluokasta.

Streakilla oli periaatteessa mahdollisuuksia menestykseen. Sen 1 GHz:n Snapdragon-suoritin oli laitteen julkaisuhetkellä kohtalaisen tehokas kilpailijoihinsa verrattuna ja vanhentunut Android-versio olisi ollut korjattavissa ohjelmistopäivityksellä. Kuitenkin Dellin yritys kehittää uuden kokoista laiteluokkaa ei ottanut tuulta alleen.


Streakista on jäljellä enää muistosivuStreakia on kuvattu liian suureksi puhelimeksi, joka ei kuitenkaan tarjoa erityisiä etuja tablet-käytössä. All Things Digitalin Walt Mossberg vertasikin Streakin käyttöä puhelimena vohvelin pitelemiseen korvalla. Myös Applen Steve Jobs on kommentoinut iPadia pienempiä tabletteja epäkäytännölliseksi, mikä osoittautui ainakin Streakin tapauksessa todeksi.

Kuitenkin nykyiset huippu-Androidit alkavat jo uhkaavasti lähestyä Streakin viiden tuuman ruutukokoa. Nykyiset huippupuhelimet saapuvat markkinoille 4,3 tuuman ruuduilla ja nettihuhujen mukaan valmistajat suunnittelevat jo 4,5 tuuman ruuduilla varustettuja monstereita.

Koska nykyiset Android-puhelimet alkavat muistuttaa vohveliin puhumista?


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (1)

Anonyymi käyttäjä
Ralle_ (vahvistamaton)

1

Huono otsikko. Viisi tumaa on pikemminkin liian vähän, koska pian kännyköissäkin alkaa näkymään tuota kokoluokkaa.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja