Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Samsungin ja Applen patenttisota leimahtelee taas Australiassa ja Japanissa

1
Teemu Laitila

Samsungin ja Applen patenttisota leimahtelee taas Australiassa ja Japanissa
Kahden suurimman älypuhelin- ja tablet-valmistajan taistelu jatkuu nyt Japanissa ja Australiassa, jossa Samsung yrittää saada Applen uuden iPhone-mallin myyntikieltoon patenttiloukkaussyytteiden perusteella. Samsung on jättänyt oikeudelle iPhone 4S -mallia koskevia myyntikieltohakemuksia jo aiemmin Ranskassa, Italiassa sekä Hollannissa, jossa yrityksen vaatimukset kuitenkin hylättiin viime viikolla.

Japanissa jätetty hakemus koskee uusimman iPhone-mallin lisäksi myös iPad 2 -tablettia sekä edellisen sukupolven iPhone-puhelinta.

Asiasta uutisoivan Businessweek-sivuston mukaan Japanissa patenttiloukkaussyytökset koskevat yhtä teletekniikkaan liittyvää patenttia sekä kolmea käyttöliittymän patentoitua ominaisuutta. Australiassa hakemukseen liittyy kolme langattomiin yhteyksiin liittyvää patenttia. Älypuhelinten ydintoimintaan liittyvien patenttien perusteella haastaminen on kuitenkin käytännössä epävarmaa, sillä patenttilainsäädännön mukaan patentin haltijan on pakko lisensoida eteenpäin tiettyjen avointen standardien noudattamiseen vaadittavien tekniikoiden käyttöoikeus.


Yhtiöiden välinen umpisolmu on jatkunut jo pitkään. Australialainen oikeusistuin tuomitsi Samsungin Galaxy Tab 10.1:n myyntikieltoon Applen iPad-tablettien kopioinnista. Samsung oli aiemmin ehdottanut Applelle tarkemmin tuntematonta sopimusta Australian erimielisyyksien ratkaisemiseksi, mutta Applen mukaan sopimus ei ollut hyväksyttävissä.

Korealaisen analyytikkoyhtiön Daewoo Securitiesin työntekijä kertoi Businessweekille, että yhtiöiden välinen taistelu on kestänyt jo ennakoitua pidempään. "Tämänkaltainen tilanne ei ole hvyäksi kummallekaan yhtiölle ottaen huomioon yhtiöiden läheiset välit siru- ja näyttötoimituksissa. Odotamme osapuolten päätyvän sopuun ennen pitkää", Daewoo Securitiesilta arvioidaan.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (1)

Anonyymi käyttäjä
Sillattiis (vahvistamaton)

1

Molemmat saavat ainakin palstatilaa/mainosta huomattavasti näillä lakijutuillaan.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja