>Löydä halvin ja sopivin liittymä Puhelinvertailun liittymävertailusta<

Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Valtio aikoo huutokaupata 800-alueen taajuudet operaattoreille

Teemu Laitila

Valtio aikoo huutokaupata 800-alueen taajuudet operaattoreille
Liikenne- ja viestintäministeriö suunnittelee 800 Mhz:n alueen radiotaajuuksien jakamista verkko-operaattoreiden kesken huutokaupan perusteella. Ihan pian taajuuksia ei saada kuluttajakäyttöön, sillä huutokauppa voitaisiin järjestää viimeistään vuoden 2013 loppuun mennessä, jonka jälkeen verkkojen rakentaminen voisi alkaa.

800-alueelta löytyy taajuuksia yhteensä 2x30 megahertsin verran. Taajuudet on tarkoitus myydä kuutena eri 2x5 megahertsin taajuuskaistaparina, joista yhdelle toimijalle voitaisiin myöntää enintään neljä paria kaistoja.

Liikenne- ja viestintäministeriön suunnitelmien mukaan huutokaupassa kaistapareja ostaneet operaattorit olisivat velvoitettuja rakentamaan verkkonsa kolmen vuoden kuluessa toimilupakauden alkamisesta. Jotta verkon maksimaalinen hyötykäyttö voidaan varmistaa, yhdelle taajuusparille asetettaisiin muita korkeampi 95 prosentin väestöpeittovaatimus.

Yksi 800-alueen käyttöönoton ongelmia on ollut samalla taajuudella toimivat radiomikrofonit, joita on käytössä huomattavia määriä muun muassa Yleisradiolla sekä muilla toimijoilla. Viestintäministeriö ehdottaa, kertaluonteista 5,4 miljoonan euron summaa, jolla korvattaisiin uusille taajuuksille siirtymisen kustannuksia langattomien mikrofonien käyttäjille.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.