Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Huawei ja Microsoft keskustelevat Android-tekniikan lisensseistä

1
Teemu Laitila

Huawei ja Microsoft keskustelevat Android-tekniikan lisensseistä
Kiinalainen kuluttajaelektroniikan markkinoille pyrkivä verkkojätti Huawei sekä Microsoft neuvottelevat parhaillaan Huawein Android-laitteisiin liittyvistä lisenssimaksuista. Microsoftin pitkäaikaisen kannan mukaan Androidissa käytetään yhtiön omistamaa tekniikkaa, jonka perusteella Microsoft on solminut lisenssisopimuksia useiden Android-valmistajien kanssa.

Microsoft on tähän mennessä saanut suostuteltua isoimmat Android-valmistajat eli Samsungin ja HTC:n sekä useita muita yrityksiä maksamaan rojalteja jokaisesta valmistamastaan Android-laitteesta. Huawei on myöntänyt, että yhtiö neuvottelee Microsoftin kanssa Androidiin liittyvistä patenttiasioista.
Lähinnä verkkolaitevalmistajana tunnetuksi tullut Huawei on pyrkimässä kovalla voimalla myös länsimaisille kuluttajaelektroniikan markkinoille, joten yhtiössä halutaan välttää kalliit ja aikaa vievät oikeusjutut Microsoftin kanssa. Toisaalta isojen valmistajien taipuminen Microsoftin vaatimuksiin kertoo myös Microsoftin patenttivaatimusten vakuuttavuudesta.

Microsoftin edustajan lokakuisen blogikirjoituksen mukaan yhtiö saa rojaltimaksuja jo yli puolesta kaikista markkinoilla olevista Android-laitteista.

Kommentit (1)

Android silti paras! (vahvistamaton)

1

Rosvo-yritys jatkaa edelleen lisenssienmaksujen vaatimista!!. =(

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja