Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

HTC haastaa oikeuteen "väärää tietoa" julkaisseen pankin

Teemu Laitila

HTC haastaa oikeuteen väärää tietoa julkaisseen pankin
HTC on haastanut Citigroup-pankin Taiwanin-yksikön oikeuteen. HTC:n mukaan pankki julkaisi valheellisia tietoja yhtiön taloudellisesta tilanteesta, mikä johti osakkeen arvon laskemiseen, kertoo Reuters.

HTC nousi puhelinvalmistajien kärkijoukkoon vain muutamassa vuodessa, mikä teki yhtiöstä suositun sijoituskohteen. Viime kuukausina HTC on kuitenkin jäänyt alakynteen puhelinalan yhä kiristyvässä kilpailussa ja yhtiön tuoreimmat laitteet ovat jääneet Applen iPhonen ja varsinkin Samsungin Galaxy-sarjan puhelinten jalkoihin.
Taipein syyttäjänviraston mukaan HTC:n oikeushaasteen pohjana on väite, jonka mukaan Citigroup olisi rikkonut osakemarkkinalainsäädäntöä. Taiwanilaisen osakerahaston johtajan mukaan oikeushaaste on HTC:n tapa viestittää markkinoille yhtiön talouden olevan kunnossa.

"HTC haluaa oikeushaasteella viestittää, että yhtiön talouden näkymät eivät ole niin heikot kuin Citigroupin raportti antaa ymmärtää ja samalla yhtiö haluaa ulkomaisten analyytikkojen pitävän pienempää ääntä yhtiötä arvostellessaan", arvioi Yanta Financial Holding -yhtiön johtaja K.H. Lin Reutersin mukaan.

HTC on viime aikoina kärsinyt tappioita erityisesti Applen kanssa käymissään oikeustaisteluissa. Pahimmassa tapauksessa Yhdysvaltain kauppakomissio saattaa tällä viikolla kieltää HTC:n laitteiden myynnin Yhdysvalloissa.

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja