Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Google nosti Android-sovellusten maksimikokoa

Matti Vähäkainu

Google nosti Android-sovellusten maksimikokoa
Google kertoi eilen nostaneensa Android Market -sovellusten maksimikokoa 50 megatavusta neljään gigatavuun. Google I/O -tapahtumassa alustettu uudistus mahdollistaa nyt suurimpienkin sovellusten kertalatauksen. Aiemmin esimerkiksi suurikokoiset pelit on joutunut latamaan loppuun vasta sovelluksen ensikäynnistyksen jälkeen.

Uusi neljän gigatavun raja ei kuitenkaan muuta APK-tiedostojen vaatimuksia. Niiden maksimikoko on 50 megatavua, kuten oli ennen uudistustakin. APK-paketin lisäksi sovelluskehittäjät voivat liittää mukaan kaksi maksimissaan kahden gigatavun kokoista lisäpakettia.

Uudistuksen ansiosta käyttäjät näkevät sovelluksen aidon koon, koska myös sovelluksen lisäpaketit ladataan Android Marketin palvelimilta. Tämä luonnollisesti helpottaa sovelluskehittäjiäkin, kun tiedostonjaosta ei tarvitse huolehtia enää itse.Android-developersin blogimerkinnästä selviää, että uusi systeemi toimii vain "suurimmalla osalla uudemmista laitteista", joten sovelluksen ensikäynnistyksen yhteydessä voi joutua lataamaan vielä tiedostoja vanhemmilla Android-laitteilla. Uudistuksen jälkeen nämäkin lataukset tehdään tosin Googlen palvelimilta.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja