Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Applen ja Samsung yrittävät sopia kiistansa toimitusjohtajien kesken

Teemu Laitila

Applen ja Samsung yrittävät sopia kiistansa toimitusjohtajien kesken
Applen ja Samsungin toimitusjohtajat tulevat osallistumaan yhtiöiden välisen patenttikiistan sovitteluun, uutistoimisto Reuters kertoo. Sovitteluratkaisua pyritään löytämään Yhdysvalloissa käytyyn oikeusjuttuun, joka on osa yhtiöiden välistä laajempaa kiistaa puhelinten ja tablettien ulkoasusta sekä muista patenttiloukkausväitteistä.

Molemmat yhtiöt ilmoittivat eilen oikeudessa, että ne hyväksyvät neuvotteluiden aloittamisen. Yhtiöt myös hyväksyivät, että neuvottelut tullaan käymään korkeimmalla mahdollisella tasolla, eli muun edustajiston lisäksi molempien yhtiöiden toimitusjohtajat tulevat osallistumaan neuvotteluihin.

Päätös neuvotteluiden aloittamisesta on lupaava askel kiistojen selvittelyyn. Oma osansa lienee Applen nykyisellä pääjohtajalla Tim Cookilla, joka edeltäjästään poiketen ei ole vannonut tuhoavansa Androidia, vaikka siihen menisi yhtiön viimeisetkin varat.

Samsungin ja Applen kiistely eri maiden oikeusistuimissa on mobiilialan nykyisen patenttisodan näkyvimpiä ja isompia taisteluita. Yhtiöiden välillä käydään yhteensä yli 20 eri oikeuskäsittelyä kymmenessä eri maassa. Alkuperäinen syy kiistalle on Applen väite, jonka mukaan Samsung kopioi "orjallisesti" Applen iPhone- ja iPad-laitteiden ulkoasua omassa Galaxy-sarjassaan.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja