Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Analyytikko: Apple ottaa Kiinan markkinat tosissaan seuraavan iPhonen myötä

Manu Pitkänen

Analyytikko: Apple ottaa Kiinan markkinat tosissaan seuraavan iPhonen myötä
Applen iOS-laitteiden (iPod, iPhone ja iPad) markkinaosuus Pohjois-Amerikassa on StatCounterin tilastojen mukaan 47 prosenttia. Euroopassa Apple hallitsee mobiilimarkkinoista noin 41 prosenttia. Kiinassa yhtiön markkinaosuus on vain 12 prosenttia. Kiinassa on nopeasti kasvava ja suuriväkinen keskiluokka, mikä varmasti houkuttelee Applea.

Tämän vuoden WWDC-messuilla saatiin jo esimakua siitä, millä tavoin yhtiö aikoo panostaa Kiinan markkinoihin. Syksyllä ilmestyvän iOS 6:n luvataan helpottavan kiinalaisten käyttämien merkkien syöttöä ja nopeuttavan niiden kirjoittamista. Merkistötuki löytyy 30.000 merkille, mikä on tuplasti aiempaan verrattuna. Käyttäjät voivat lisätä uusia merkkejä sanakirjaan, joka päivittää uudet merkit muihinkin iOS-laitteisiin iCloud-tuen avulla.
Käyttöjärjestelmä on lokalisoitu palveluidenkin osalta kiinalaisten mieleen sopivammaksi. Sina Weibo ja Baidu ovat vahvasti läsnä. Lisäksi Siri-avustaja toimii kantonin- ja mandariinikiinaksi.

Sterne Agee -analyysitalon Shaw Wun tietojen mukaan kiinalaiset tullaan ottamaan seuraavan iPhonen yhteydessä entistä paremmin huomioon myös raudan osalta. Hänen tietojen mukaan kuudennen sukupolven iPhonen yksi tärkeimmistä ominaisuuksista on yhteensopivuus China Mobilen TD-SCDMA-verkon kanssa. China Mobilella on 655 miljoonaa asiakasta, eli se on maailman suurin operaattori.

Unwiredview.com uutisoi vuoden alussa, että China Mobile ja Apple ovat käyneet neuvotteluja iPhonen saamiseksi operaattorin valikoimiin.

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja