Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Facebook panostaa tulevaisuudessa yhä enemmän mobiilisovelluksiin

Valtteri Ahonen

Facebook panostaa tulevaisuudessa yhä enemmän mobiilisovelluksiin
Mark Zuckerberg kertoi TechCrunch Disruptin haastattelussa San Franciscossa olevansa pettynyt osakkeen tähänastiseen menestykseen ja painotti lisäksi mobiilialustoiden merkitystä yhtiön tulevaisuudessa.

Zuckerbergin arvion mukaan Facebook tulee saamaan tulevaisuudessa mobiilialustoilta enemmän tuloja kuin varsinaisen nettisivustonsa kautta. Hän sanoi olevansa hyvin tyytyväinen uuden sukupolven mobiilisovelluksiin, sekä hiljattain julkaistuun iOS-integraatioon. Myös uuden iOS-sovelluksen julkaisun jälkeen käyttäjien aktiivisuudessa on ollut nähtävissä selkeää kasvua.

Haastattelussa Zuckerberg kertoi myös katuvansa yhtiön kahden vuoden lujaa panostusta HTML5:een. Hän sanoo sen olleen ehkä yksi hänen suurimmista strategisista virheistään, vaikka samaan hengenvetoon huomauttaakin, ettei HTML5 hänen mielestään sinällään ole paha asia, pikemminkin päinvastoin, mutta se oli mobiili-Facebookille väärä toimintaympäristö. Facebook panostaakin tulevaisuudessa yhä enemmän laitteiden natiiveihin sovelluksiin omien mobiilisivujen sijasta.Facebookin kärkimieheltä kysyttiin myös suoraan pitkään huhutusta Facebook-puhelimesta. Monet olisivat ilmeisesti halukkaita näkemään sellaisen, mutta Zuckerberg ohitti asian naureskellen ja totesi vain, että oman puhelimen suunnittelu olisi yhtiölle todella väärä strategia.

Uusimmat puhelimet

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.