Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

iPhone 5:n odotettu menekki nostaa jo muistihintoja

Teemu Laitila

iPhone 5:n odotettu menekki nostaa jo muistihintoja
Maailman neljä isointa NAND flash -sirujen valmistajaa aikovat nostaa tuotteidensa hintoja kun älypuhelinten kasvava menekki nostaa kysyntää, raportoi taiwanilainen Digitimes. Samsung Eletronics, Toshiba, SanDisk sekä SK Hynix nostanevat hintoja 10 - 15 prosentin verran lokakuun aikana.

Kysyntää nostaa erityisesti Applen uusi iPhone 5 -malli, jolle ennustetaan ennätyksellisiä myyntilukuja. RBC Capitar Markets -yhtiön mukaan iPhone 5 myynti saattaisi yltää jopa 8 - 10 miljoonaan kappaleeseen syyskuun loppuun mennessä ja jopa 50 miljoonaan kappaleeseen vuoden viimeisellä neljänneksellä.

Applen iPhone-puhelinten NAND flash -sirut tuotetaan pääosin SanDiskin ja Hynixin tehtailla, joista Apple on varannut käyttöönsä koko tuotantokapasiteetin. Lisäksi siruja toimittaa Toshiba. Applen siruja aiemmin valmistanut Samsung ei sen sijaan enää tuota Applelle muisteja, mutta Samsungin kapasiteettia sitoo yhtiön oman Galaxy S III -puhelimen tuotanto.


Lisäksi syksyn muut julkistukset kuten HTC:n Windows Phone -mallisto ja Nokian Lumia-sarja vaativat myös muistipiirejä valmistukseen.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja