Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

iPhone 5:n prosessori onkin nopeampi kuin aiemmin luultiin

1
Teemu Laitila

iPhone 5:n prosessori onkin nopeampi kuin aiemmin luultiin
Applen uusimman iPhone-mallin A6-prosessori on jaksanut kiinnostaa tekniikkasivustoilla, sillä Apple ei perinteisesti kerro prosessoreistaan julkisuuteen käytännössä mitään teknisiä yksityiskohtia. A6:sta pidettiin alunperin ensimmäisenä ARM:n Cortex-A15-arkkitehtuuriin perustuvana piirinä, mutta tarkempien tutkimusten jälkeen se paljastui Applen omaksi tuotokseksi. Nyt myös prosessorin kellotaajuudesta on saatu uutta tietoa.

Ensimmäisten Geekbench-testiohjelmalla saatujen tulosten perusteella uuden arkkitehtuurin arveltiin parantaneen IPC-suorituskykyä (käskyjä kellojaksoa kohti) merkittävästi, sillä GeekBenchin mukaan kahden ytimen kellotaajuus oli vain 1,0 Ghz. Nyt testiohjelmasta on julkaistu virallinen versio uudelle iOS 6 -järjestelmälle ja parantuneiden alogritmien mukaan prosessoriytimien kellotaajuus olisi todellisuudessa 1,3 GHz."Aiemmat Geekbench-versiot eivät kyenneet laskemaan A6:n kellotaajuutta oikein, mistä lähti liikkeelle tieto prosessorin toimimisesta vain 1,0 GHz:n taajuudella", kertoo sovellusta kehittävän Primate Labin John Poole Endgadget-sivustolle.

Uusimmat puhelimet

Kommentit (1)

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.