Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Google parantamassa sovelluskauppansa tietoturvaa

1
Teemu Laitila

Google parantamassa sovelluskauppansa tietoturvaa
Googlen Play-kauppa nauttii kyseenalaista mainetta myös haittaohjelmien levityskanavana, mihin Google on jo aiemmin pyrkinyt vastaamaan lisäämällä palveluun tarjottujen sovellusten automaattista tarkkailua. Android Police havaitsi, että uusi Play-kauppa tuo tietoturvaan vielä toisen tason, joka huolehtii laitteisiin jo ladattujen sovellusten tietoturvasta.

Uudet ominaisuudet paljastuivat Google Play 3.9.16 -sovelluksen sisuksista. Sovelluksesta paljastui App Check -niminen toiminto, jonka avulla Google kykenee skannaamaan laitteeseen jo asennetut sovellukset haittaohjelmien varalta. App Check myös varoittaa käyttäjiä, jos asennettava sovellus vaikuttaa epäilyttävältä. Android Policen mukaan käyttäjälle jätetään mahdollisuus asentaa epäilyttäväksi havaittu sovellus varoituksesta huolimatta.

Google kertoi jo viime keväänä Play-kaupnan Bouncer-toiminnosta, joka skannaa kauppaan lisätyt uudet sovellukset haittaohjelmien varalta. Laitteisiin asennetun Play-kaupan uusi ominaisuus kuitenkin muistuttaa toiminnaltaa enemmän perinteisiä virusskannereita. Uudet toiminnot saattavat olla vasta esimakua tulevasta, sillä Google osti syyskuun alussa VirusTotal-nimisen tietoturvayrityksen, jonka tekniikkaa tullaan todennäköisesti näkemään osana Androidin tietoturvatoimintoja.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (1)

JiiBee 4.1@ (vahvistamaton)

1

Tuleva Jelly Bean 4.1 ja sitä seuraava 4.2 version kautta tulee toivottavasti jo olemaan Google Playn tietoturva-taso jo optimoitu samalle tasolle,mitä (Apple Storessa) on!.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja