Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Viime vuonna ostettiin mobiiliteknologiaan liittyviä patentteja 20 miljardilla dollarilla

Manu Pitkänen

Viime vuonna ostettiin mobiiliteknologiaan liittyviä patentteja 20 miljardilla dollarilla
Stanfordin yliopiston analyysin mukaan viimeisen kahden vuoden aikana on käytetty yhteensä noin 20 miljardia dollaria mobiiliteknologiaan liittyvien patenttien hankintaan.

Korkeaa lukua selittää Googlen viimevuotinen Motorola-kauppa, jossa noin 12,5 miljardia dollaria vaihtoi omistajaa. Microsoftin miljardilla dollarilla ostamat 800 AOL-patenttia on otettu myös huomioon laskelmissa.
New York Timesin mukaan sekä Apple että Google käyttivät viime vuonna patenttiriitoihin ja isoihin patenttiostoihin enemmän rahaa kuin tutkimus- ja kehitystyöhön. Tämä ei ole sattumaa. Googlen Android-leiri ja Apple käyvät kiivasta kamppailua älypuhelinherruudesta ja patentit ovat oiva lyömäase tässä taistelussa. Apple käy oikeutta eri puolilla maailmaa niin Samsungin, HTC:n kuin Motorolankin kanssa. Samalla yhtiö on pyrkinyt eroon Googlen tuotteista.

Laajempi kuvaus meneillään olevasta patenttisodasta ja sen taustoista löytyy New York Timesin seitsensivuisesta artikkelista.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja