Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Epätodennäköiset liittolaiset: Apple ja Google tekivät yhteistarjouksen Kodakin patenteista

Teemu Laitila

Epätodennäköiset liittolaiset: Apple ja Google tekivät yhteistarjouksen Kodakin patenteista
Apple ja Google saattavat olla toistensa pahimpia kilpailijoita, mutta yhtiöt ovat tehneet yhteisen yli 500 miljoonan dollarin eli runsaan 380 miljoonan euron tarjouksen valokuvamateriaaleja tuottaneen Kodakin patenteista. Kodak hakeutui alkuvuodesta velkasaneeraukseen ja myy nyt kuvien tallentamiseen, muokkaamiseen ja jakamiseen liittyviä patenttejaan.

Vaikka Applen ja Googlen yhteinen tarjous vaikuttaa erikoiselta, patenttien tapauksessa kilpailijoiden yhteistarjouksessa on järkeä. Liittoutumalla vältetään huutokaupan hinnan nouseminen liian korkealle ja samalla estetään tulevat patenttiriidat.

Wall Street Journalin aiempien tietojen mukaan molemmat yhtiöt tekivät jo aiemmin omien ryhmittymiensä kanssa tarjoukset Kodakin patenteista. Apple tavoitteli patentteja vielä kesällä yhdessä Microsoftin ja Intellectual Ventures -yhtiön kanssa ja Googlen johtamaan ryhmittymään kuului aasialaisia Android-valmistajia.Talouslehti Bloombergin haastatteleman analyytikon mukaan Applen ja Googlen yhteistyön taustalla on viimevuotinen tapaus, jossa molemmat yhtiöt kumppaneineen tavoittelivat Nortelin konkurssipesän tietoliikennetekniikkaan liittyviä patentteja. Apple, EMC, Ericsson, Microsoft, RIM ja Sony päätyivät maksamaan Nortelin patenteista yhteensä 4,5 miljardia dollaria kun Googlen ja Intelin tarjoukset alkoivat 900 miljoonasta dollarista.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.