Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Googlen kartat saa taas iPhoneen

Teemu Laitila

Googlen kartat saa taas iPhoneen
Google on tuonut karttaohjelmistonsa takaisin iPhone-puhelimiin. Apple korvasi Googlen kartat omillaan keväällä käyttöjärjestelmäpäivityksen yhteydessä, mutta Applen karttoja on pidetty askeleena taaksepäin toimivuuden kannalta.

Googlen uudet kartat tuovat mukanaan uusia toimintoja kuten ääniohjaavan navigoinnin, jota ei ollut mukana aiemmassa versiossa. Ennen Applen omien karttojen julkaisua, Googlen iPhone-kartoista puuttui ominaisuuksia, jotka yhtiö oli toteuttanut omaan Android-järjestelmäänsä.

Ääniohjauksen lisäksi kartat tukevat Street View -toimintoa, liikennetietoja sekä julkisen liikenteen opastusta, jonka puutteesta Applen omia karttoja on kritisoitu. Google myös lupaa pitävänsä karttansa ajantasaisina ja havaituista ongelmista voi raportoida yksinkertaisesti puhelinta ravistamalla.

Applen kilpailijat ovat käyttäneet nopeasti hyväkseen jopa korkean tason potkuihin ja viralliseen toimitusjohtajan esittämään anteeksipyyntöön johtanutta karttasotkua. Nokia julkaisi karttansa iOS-laitteille jo aiemmin.


Uudet kartat toimivat vasta iPhone-puhelimissa iPod Touch -laitteissa ja ne voi ladata Applen App Storesta. Google ei kerrro tarkemmin iPad-version kohtalosta.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja