Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Apple-huhu povaa älykelloa iPhonen kaveriksi kesään mennessä

Teemu Laitila

Apple-huhu povaa älykelloa iPhonen kaveriksi kesään mennessä
Viime viikolla Kiinasta alkunsa saaneen huhun mukaan Applen tämän vuoden tuoteuutuus olisi älykello, joka toimisi etäpäätteenä esimerkiksi iPhone-puhelimelle. Vaikka kyseessä on pelkästään täysin vahvistamaton huhu, Applen älykello ei ole mikään uusi ajatus, vaan sen potentiaalista on puhuttu ainakin näytöllä varustetun iPod Nano -soittimen julkaisusta lähtien.

Kiinalaisen TGBus.com-sivuston lähteiden mukaan Apple ja Intel kehittelisivät älykelloa yhteisenä projektina. Kellon olisi tarkoitus yhdistyä esimerkiksi iPhoneen tai iPodiin Bluetoothin välityksellä. Jo Applen nykyiset laitteet tukevat Bluetooth 4.0 -tekniikkaa, johon kuuluu lyhyen kantaman vähävirtaisiin käyttökohteisiin suunniteltu Bluetooth low energy -tila.


Kiinalaistietojen mukaan kellon avulla voisi muun muassa vastata puheluihin. Kello olisi tarkoitus integroida vahvasti Siri-sovellukseen eli sen avulla hoituisi moni muukin puhelimen perustoiminto.

Kellossa väitetään olevan 1,5 tuuman kokoinen AMOLED-näyttö, jota suojaisi ITO-päällysteinen (Indium tin oxide) lasipinta. Uuden laitteen julkaisun olisit tarkoitus tapahtua vuoden ensimmäisellä puoliskolla eli käytännössä ennen kesäkuun loppua.

Älykelloille tuntuisi löytyvän kysyntää, sillä esimerkiksi Kickstarter-palvelun avulla kehitetty Pebble-kello rikkoi kaikki aiemmat ennätykset kerätessään yli 10 miljoonan dollarin rahoituksen lähes 70 000 rahoittajalta.

(Uutiskuvassa Lunatikin TikTok-ranneke iPod Nanon kellokäyttöä varten)


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja