Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Apple suunnittelee ennätyshalpaa iPhonea kehittyville markkinoille

Teemu Laitila

Apple suunnittelee ennätyshalpaa iPhonea kehittyville markkinoille
Apple suunnittelee julkaisevansa aiempaa merkittävästi halvemman iPhone-mallin, joka olisi tarkoitettu nimenomaan kehittyville markkinoille, kertoo Wall Street Journal. Lehden tiedot hankkeesta ovat erittäin hataria ja mahdollisen laitteen julkaisu tapahtuisi aikaisintaan tämän vuoden lopussa.

Bloomberg-sivusto väittää omiin lähteisiinsä perustuen, että puhelin voisi sijoittua jopa 100 - 150 dollarin hintaluokkaan. Tosin sivusto ei osaa kertoa, onko hintaan laskettu mukaan mahdolliset kytkysopimuksen myötä tulevat operaattorin hintatuet. WSJ:n alkuperäisen raportin perusteella hintaa laskettaisiin esimerkiksi siirtymällä polykarbonaattikuoriin nykyisistä alumiinikuorista.
Huhu halvemmasta iPhone-mallista ei ole varsinaisesti uusi, sillä Wall Street Journal uutisoi siitä jo vuosi sitten eikä laitteesta ole uudessakaan uutisessa juuri enempää tietoa. Halvemman iPhone-mallin järkevyys Applen kannalta on kyseenalainen.

Ensiksikin vahvan premium-maineen omaavan laitteen tuominen budjettiluokkaan voisi olla omiaan heikentämään myös varsinaisen iPhonen mainetta. Toiseksi Applen tapoihin kuuluu vanhempien puhelinmallien pitäminen myyntivalikoimassa vuosittain laskevalla hinnalla. Halpis-iPhone perustuisi todennäköisesti edellisten mallien rautaan, joten saman raudan paketointi uudeksi laitteeksi ei välttämättä kuullosta järkevältä.

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja