Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

ZTE tuomassa Firefox-puhelimen Euroopan markkinoille

Teemu Laitila

ZTE tuomassa Firefox-puhelimen Euroopan markkinoille
Kiinalainen puhelinvalmistaja ZTE aikoo julkaista Firefox OS -järjestelmään perustuvan älypuhelimen Euroopan markkinoille. Puhelinta valmistellaan yhteistyössä isojen eurooppalaisten operaattoreiden kanssa.

Tällä hetkellä Firefox OS -järjestelmän kehitystä tukevat muun muassa Deutsche Telecom, Telecom Italia, Telefonica sekä Telenor. Listalta puuttuvat suomalaisoperaattorit, eikä Firefox-puhelinta todennäköisesti nähdä Suomessa.

ZTE:n Firefox-puhelimesta uutisoiva Bloomberg näkee ZTE:n päätöksen jatkona maailmanlaajuiselle trendille, jossa valmistajat vähentävät riippuvuuttaan Googlen Androidista. ZTE on tähän saakka luottanut Androidiin 90 prosentissa valmistamistaan puhelimista. Viime aikoina valmistajien käytettävissä olevien vaihtoehtoisten mobiilikäyttöjärjestelmien lista on kasvanut, kun muun muassa Ubuntu julkaisi suunnitelmansa omasta puhelinkäyttöjärjestelmästä.Euroopan markkinat toimivat ZTE:lle testikenttänä, jonka tulosten ja kokemusten perustella Firefox-puhelimen julkaisua harkitaan myös Yhdysvaltain markkinoille.

Uusimmat puhelimet

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.