Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Ubuntu-puhelimet markkinoille operaattoreiden kautta vasta vuonna 2014

Teemu Laitila

Ubuntu-puhelimet markkinoille operaattoreiden kautta vasta vuonna 2014
Ubuntu-Linuxia kehittävän Canonicalin toimitusjohtaja Mark Shuttleworth on vahvistanut, että ensimmäiset Ubuntun puhelinversioon perustuvat laitteet saapuvat markkinoille vasta ensi vuoden puolella. Wall Street Journal uutisoi puhelinten saapuvan jo tämän vuoden lokakuussa, mutta Shuttlewortin mukaan lokakuussa julkaistaan vasta ensimmäinen virallinen versio puhelimia tukevasta Ubuntusta.

Järjestelmän kehittäjille tarkoitettu esiversio on tarkoitus julkaista lähipäivinä. Testiversio voidaan asentaa Googlen Galaxy Nexus - ja Nexux 4 -puhelimiin.

The Verge raportoi, että Canonical kehittää kahta eri Ubuntu-puhelinta yhteistyössä tuntemattoman OEM-valmistajan kanssa. Toinen malleista on suunnattu halvempaan ja toinen kalliimpaan hintaluokkaan. Shuttleworth kertoi The Vergelle, että puhelimet saatetaan tuoda myyntiin operaattoreiden kautta, mikä voisi tarkoittaa myös operaattoreiden asettamia rajoituksia puhelimille.Avoimen lähdekoodin projektina Ubuntu on altis esimerkiksi omia puhelinmalleja suunnittelevien operaattoreiden muokkauksille, mikä saattaisi johtaa tilanteeseen, jossa päivityksiä ei tule ja eri mallien yhteensopivuuskin on kyseenalainen. Shuttleworth ei kuitenkaan usko operaattoreilta löytyvän resursseja täysin omien versioiden rakentamiseen, jonka Shuttleworth uskoo pitävän alustan yhtenäisempänä.

Canonicalin tavoitteena on tehdä Ubuntusta järjestelmä, joka mukautuu automaattisesti laitteeseen kuin laitteeseen aina puhelimesta tablettiin ja älytelevisioon. Shuttleworthin mukaan nyt työn alla olevat puhelimet voidaan todennäköisesti päivittää Ubuntun versioon 14.04, joka tuo mukanaan uuden tableteille tarkoitetun käyttöliittymän. Käytännössä se mahdollistaisi Asuksen PadFone-tyyppisen konseptin, jossa puhelin telakoidaan kiinni isompaan näyttöön ja käyttöliittymä mukautuu siihen sopivaksi.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.