Googlen omistama Motorola antaa kenkää 10 prosentille työvoimasta

Teemu Laitila

Googlen omistama Motorola antaa kenkää 10 prosentille työvoimasta
Googlen nykyisin omistama Motorola jatkaa viime syksynä aloittamiaan sopeutustoimia uusilla irtisanomisilla. Elokuussa Motorola vähensi työntekijöiden määrää viidenneksellä eli noin 4000 työntekijän verran ja nyt kenkää saa 1200 ihmistä lisää, mikä tarkoittaa noin kymmentä prosenttia työvoimasta.

Asiasta raportoi Wall Street Journal, jonka näkemässä yhtiön sisäisessä sähköpostissa irtisanomisten syyksi kerrotaan liian korkeat kulut yhdistettynä yhtiön huonoon kilpailukykyyn, mikä puolestaan johtaa hupeneviin käteisvaroihin.

Motorolalla on ollut viime vuosina ongelmia Android-puhelintensa kilpailukyvyn kanssa eikä yhtiö ole onnistunut julkaisemaan pitkään aikaan hyvin menestynyttä puhelinmallia. WSJ:n näkemässä sähköpostissa yhtiön johto kertoo, että "olemme hyvin optimistisia uusien työn alla olevien uusien tuotteiden suhteen, mutta yhtiöllä on silti edessään haasteellinen tilanne".



Sen jälkeen kun Google osti Motorolan vuoden 2011 puolivälissä, yhtiön markkinaosuus on ollut laskusuuntainen ja tilinpäätös on ollut pakkasen puolella. Kauppojen jälkeen Google laittoi suuren osan yhtiön johdosta uusiksi. Vuoden alussa Googlen talousjohtaja Patric Pichette kertoi sjoittajille, että Motorolan siirryttyä Googlen omistukseen mukana tuli 12 - 18 kuukauden verran tulevaisuuteen ulottuva tuotekehitystyö, eli ensimmäisten Googlen johdolla kehitettyjen puhelinten ilmestymiseen menee edelleen aikaa.

Tähän saakka ainut tieto tulevista uuden sukupolven Motorola-puhelimista saatiin viime vuoden lopulla, kun nettiin vuosi tieto Motorolan ja Googlen kehittämästä X Phone -projektista.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Moto E22 – hinta laskenut -44%

Motorola Moto E22
49 € Power
59 € DNA
79 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 86 €

Honor Magic Vs – hinta laskenut -38%

Honor Magic Vs
990 € Power
1599 € DNA

Alin hinta viikko sitten: 1599 €

Honor X6 – hinta laskenut -34%

Honor X6
79 € DNA
119 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -30%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
125 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 99 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.