Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Samsungilta uuden sukupolven Exynos-piiri myös halvempiin laitteisiin

2
Teemu Laitila

Samsungilta uuden sukupolven Exynos-piiri myös halvempiin laitteisiin
Samsung työstää parhaillaan uutta 5-sukupolven Exynos-piiriä, joka on tarkoitettu käytettäväksi myös halvemman pään laitteissa. Uuden piirin mallinumeroksi kerrotaan Exynos 5210 ja se saattaa tehdä debyyttinsä kesäksi odotetussa Galaxy S4 Mini -mallissa.

Tähän mennessä Samsungilta on tullut vain kaksi Cortex-A15-arkkitehtuuriin perustuvaa viidennen sukupolven Exynos-piiriä. Yhtiön nimeämiskäytännön perusteella Exynos 5210 sisältää kaksi todennäköisesti Cortex-A15-arkkitehtuuriin perustuvaa ydintä, kuten jo aiemmin julkaistu ja esimerkiksi Nexus 10 -tabletissa käytetty Exynos 5250 -piiri. GSM Arena tosin spekuloi mahdollisesta big.LITTLE-arkkitehtuurista, jossa vain toinen ydin olisi Cortex-A15 toisen ollessa hitaampi apuydin.
Galaxy S4 Minin on kerrottu olevan 4,3 tuuman kokoinen ja sen tuplaydinprosessorin kellotaajuus olisi 1,6 GHz. Jos molemmat ytimet ovat Cortex-A15-mallisia, suorituskyky tuskin jää normaalissa käytössä suuremmin jälkeen edes neliytimiselle Exynos 5 Octalle, sillä harva sovellus hyötyy neljästä ytimestä.

Kaikesta huolimatta suomalaiset saattavat silti saada käsiinsä joskus kesällä Galaxy S4 Minin, joka onkin varustettu Qualcommin prosessorilla, kuten on käymässä täysikokoisen Galaxy S4 -mallin kohdallakin.

Kommentit (2)

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja