Mozilla ja Samsung työstävät uutta selainmoottoria mobiililaitteisiin

1
Teemu Laitila

Mozilla ja Samsung työstävät uutta selainmoottoria mobiililaitteisiin
Mozilla ja Samsung ovat kertoneet yhteistyöstä kokonaan uuden selainmoottorin kehittämiseksi. Uusi moottori on nimeltään Servo ja se on tarkoitus optimoida alusta saakka moderneille paljon rinnakkaista laskentatehoa tarjoaville alustoille.

Resurssien tehokkaamman hyödyntämisen lisäksi Servon kehityksessä on tarkoitus panostaa tietoturvaan huomioimalla selainten yleiset haavoittuvuudet jo suunnitteluvaiheessa. Siinä auttaa Mozillan itse kehittämä uusi ohjelmointikieli Rust, joka Mozillan mukaan on "oletusarvoisesti turvallinen".

Selainprojektin lopullinen päämäärä on luoda nimenomaan mobiililaitteisiin sopiva selain. Samsungin osuus projektissa on tähän saakka koostunut ARM-tuen lisäämisestä sekä Android-kehitykseen vaadittujen työkalujen rakentamisesta. Hyvin alkuvaiheessa oleva projekti on jo kehittäjien testattavissa.Yhtiöt eivät paljasta tarkemmin Servon kehitysaikataulua, mutta kuluvan vuoden aikana on tarkoitus saada valmiiksi ensimmäinen "merkittävä versiopäivitys". Servo löytänee tiensä jollain aikataululla Firefoxin selainmoottoriksi.

Tällä hetkellä selainmarkkinoita hallitsee niin työpöydällä kuin mobiililaitteissakin Webkit-selainmoottori. Webkititä käyttävät esimerkiksi Applen Safari-selain niin mobiililaiteissa kuin työpöydälläkin sekä Googlen Chrome kaikissa versioissaan. Myös Opera ilmoitti äskettäin siirtyvänsä Webkitin käyttöön.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Lenovo ThinkPhone – hinta laskenut -42%

Motorola Lenovo ThinkPhone
583 € CDON
660 € Proshop
999 € Gigantti

Alin hinta viikko sitten: 999 €

Honor 90 – hinta laskenut -29%

Honor 90
249 € Veikon Kone
249 € Power
349 € Gigantti

Alin hinta viikko sitten: 349 €

Realme C30 – hinta laskenut -22%

Realme C30
78 € Bigbox

Alin hinta viikko sitten: 98 €

Honor Magic5 Pro – hinta laskenut -12%

Honor Magic5 Pro
1070 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 1222 €

Kommentit (1)

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.