Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Applelta jälleen hyvä tulos, mutta kasvu on pysähtynyt

Teemu Laitila

Applelta jälleen hyvä tulos, mutta kasvu on pysähtynyt
Applen viime yönä julkistaman osavuosikatsauksen mukaan yhtiö teki alkuvuodesta 7,3 miljardin euron liikevoiton kun liikevaihto oli 33,6 miljardia euroa. Vuodentakaiseen verrattuna liikevaihto on kasvusuuntainen, mutta voitto on kutistunut.

Viime vuoden viimeisellä neljänneksellä liikevaihto oli 42 miljardia, josta voittoa kertyi 10,1 miljardia. Nyt julkaistu tulos oli ensimmäinen laskusuuntainen neljännes vuosikymmeneen.

Applen iPad-myynti kasvoi 66 prosentin verran vuodentakaiseen verrattuna, mutta laitteiden keskimääräinen myyntihinta on samalla pudonnut, mikä johtunee viime syksynä esitellyt iPad Minin hyvästä menekistä. Puhelinmyynti kasvoi vuoden takaiseen verrattuna seitsemällä prosentilla. Tietokoneiden myynti on laskenut vuodentakaisesta, mutta toisaalta keskimääräinen myyntihinta on kasvanut.

Applen oman arvion mukaan yhtiö odottaa liikevaihdon asettuvan 25,8 ja 27,3 miljardin euron välille kalenterivuoden toisella vuosineljänneksellä.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja