Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Qualcomm on esitellyt "seuraavan sukupolven" 576 PPI näyttöjä

Valtteri Ahonen

Qualcomm on esitellyt seuraavan sukupolven 576 PPI näyttöjä
Qualcomm on esitellyt vaikuttavaan tarkkuuteen kykenevää Mirasol-näyttöä, joka voisi yhtiön mukaan teoriassa toimia esimerkiksi älypuhelimessa. PPI arvoksi kerrotaan 576, mikä on melkoisesti enemmän kuin viisituumaisissa 1080p-paneeleissa, joita älypuhelimissa on viime aikoina nähty.

Näyttö on toteutettu reflektiivisellä tekniikalla, jota on yleensä nähty vain e-kirjojen lukulaitteissa. Näytön kuva on erittäin selkeä kirkkaassa valossa, minkä lisäksi virrankulutus on jopa kuusi kertaa pienempi kuin vaikkapa OLED-paneeleissa.

Tekniikan huono puoli on se, että se on riippuvainen ulkopuolisesta valosta, eikä toimi kovin hyvin pimeässä. Myös näytön värit kärsivät hieman, eikä kirkkaus ja elävyys yllä nykyisten muiden huippunäyttöjen tasolle.

Uuden näytön sanotaan olevan vielä parin vuoden päässä myyntiin tulosta. Älypuhelimia todennäköisempi käyttökohde Mirasol-näytölle on älykello, jonka akkukestoksi voitaisiin energiapihillä näytöllä saada jopa yli viikko.

Näyttöä oli päässyt tarkastelemaan Engadget, jonka videota aiheesta alla.Uusimmat puhelimet

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.