Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

ARM esitteli tehokkaan suoritinytimen keskihintaisiin puhelimiin

Manu Pitkänen

ARM esitteli tehokkaan suoritinytimen keskihintaisiin puhelimiin
Keskihintaisten älypuhelimien kysyntä kasvaa kokoajan ja ARM odottaa niiden suosion ylittävän lähivuosien aikana high-end-puhelimet. Muutosta silmällä pitäen yhtiö on nyt esitellyt uuden Cortex-A12-ytimen, joka on suunniteltu nimenomaisesti 200–350 dollaria maksaviin puhelimiin.

A12 on ARM:n mukaan noin 40 prosenttia rivakampi kuin nykyinen A9, jota esimerkiksi Nvidia käyttää Tegra 3 -järjestelmäpiirissä. Ensimmäiset A12-ydintä käyttävät laitteet tulevat markkinoille vuonna 2014 tai vuoden 2015 alussa. Uusi ydin voidaan parittaa A7:n kanssa big.LITTLE-teknologian mukaisesti, jolloin A12 voidaan käyttää kun tarvitaan paljon laskentatehoa ja A7:ää kun tarvitaan enemmän alhaista virrankulutusta.

ARM esitteli samalla Mali-T622-grafiikkapiirin Mali-V500-videopiirin. Molempia voidaan käyttää A12:n kanssa.

Uusimmat puhelimet

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.